Контракти.ua

956  —  08.12.21
Путін розкрив деталі переговорів з Байденом
Путін розкрив деталі переговорів з Байденом

Президент Росії Володимир Путін у середу, 8 грудня, розповів деталі переговорів із президентом США Джо Байденом.

Про це пише ТАСС.

"Розмова була дуже відкритою, предметною і, я б сказав, конструктивною. Будь-що я сподіваюся, що так оцінює результати нашої зустрічі й американська сторона... У нас є можливість продовжити цей діалог. Мені здається, що це найголовніше", - сказав він.

Зокрема, зі слів Путіна, вони з Байденом констатували поступ у діалозі з теми кібербезпеки.

"Докладно говорили про кібербезпеку, забезпечення безпеки в цій сфері, і констатували, що після нашої зустрічі в Женеві ми змогли просунутися в цьому напрямі дуже відчутно", - сказав президент РФ.

Також він повідомив, що Москва за кілька днів підготує пропозиції з питань безпеки і передасть їх США.

"Це тема окремої розмови. Ми домовилися, що ми продовжимо цю дискусію та зробимо це предметно, обміняємося найближчим часом нашими міркуваннями про це", - зазначив президент РФ.

Окремо президенти говорили про питання розширення НАТО на схід.

"Так, ми дійсно говорили про регіональну проблематику, говорили про конфлікт на південному сході України і пов'язану із цією ситуацією іншу, для нас дуже чутливу тему - розширення блоку НАТО на схід, зокрема за рахунок України", - сказав Путін.

Згідно з його баченням, це одне із ключових питань забезпечення безпеки Росії на середньострокову і навіть стратегічну перспективу.

Путін пояснив, чому РФ непокоїть можливість прийняття України в НАТО.

"Нас не може не турбувати перспектива можливого прийняття України в НАТО, бо за цим, зрозуміло, буде розміщення там відповідних військових контингентів, баз і загрозливої для нас зброї", - сказав він.

Путін додав, що Росія могла показати злочинну бездіяльність, якби просто спостерігала за можливим вступом України в НАТО.

Також Путін дав відповідь на питання, чи збирається-таки Росія нападати на Україну, чи ні. Він сказав: "Це питання провокаційне".

"Росія провадить миролюбну зовнішню політику, але вона має право забезпечувати собі безпеку. Як я вже сказав, у середньостроковій та віддаленішій перспективі, і ми це обговорюємо з нашими партнерами, з усіма нашими партнерами, зокрема також із вчорашнім моїм співрозмовником, президентом Сполучених Штатів Америки вельмишановним Байденом", - продовжив президент РФ.

Крім того, він додав, що кожна країна має право обирати шлях забезпечення своєї безпеки, але не завдяки безпеці інших країн.

Статьи по теме
Чому росіяни не виходять на протести проти війни – Буданов назвав дві причини
Чому росіяни не виходять на протести проти війни – Буданов назвав дві причини

Кирило Буданов пояснив позицію громадян РФ щодо війни проти України.
вчера, 08:44 — 228

"Провалили все": російський політолог про наслідки "виборів Путіна"

На думку експерта, підсумком "виборів" стане не "додаткова ін’єкція легітимності", а навпаки – повна делегітимізація Путіна.
вчера, 08:36 — 203

Що чекає Росію під час нової
Що чекає Росію під час нової "каденції" Путіна: 5 сценаріїв від Politico

В Росії відбуваються так звані "вибори" президента, на яких, очевидно, переможе диктатор Володимир Путін. Politico спрогнозувало, що може статися під час його нової "каденції", яка триватиме щонайменше до 2030 року.
17.03 — 363