Чи помічали ви, що якість магазинного хліба стала іншою? Один може лежати тижнями, і при цьому залишатися свіжим, а інший – вкривається пліснявою вже наступного дня. У програмі «Головна тема. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна» харчовий технолог розповіла, як обирати та споживати хліб без шкоди для здоров’я.
Експертка Олена Сидоренко радить: завжди купуйте хліб упакованим. Так ви точно уникнете небезпечних мікробів, які буханець може назбирати під час транспортування, розвантаження та зберігання на прилавках магазинів. Наприклад, багети часто лежать без упаковки просто в кошиках супермаркетів. Покупці при цьому, обираючи товари, можуть ненароком забруднити буханці своїм одягом або речами.
А якщо вже купили хліб без упаковки, то харчовий технолог рекомендує покласти його на декілька хвилин в духовку або в мікрохвильову піч. Обпаливши буханець ззовні, вдасться знищити зайву шкідливу мікрофлору.
Ще експертка зауважує: навіть якщо ви бачите цвіль лише на скоринці, її спори вже є всередині хлібини. Тож, обрізати шматок і їсти - категорично заборонено!
«В жодному разі самі не споживаєте і не намагаєтесь скормити собачкам чи котикам - для них це так само токсично», - пояснила харчовий технолог Олена Сидоренко.
Дивіться програму «Головна тема. Перезавантаження» у суботу о 20:00 на каналі «Україна»!