На внутрішньому ринку фіксується зниження та уповільнення темпу зростання цін на харчові продукти. Зокрема, стабілізувалася вартість цукру після нещодавнього зростання.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики.
У листопаді проти жовтня 2021 року подешевшали крупа пшоняна на 1%, крупа гречана – 1%. Вартість цукру нормалізувалася.
Проти 2020 року ціна картоплі знизилася на 16%. Стабільними залишаються ціни на м'ясо.
Водночас помітне зростання цін на вітчизняному продовольчому ринку на такі види сільськогосподарської продукції як капуста (10%), буряк та цибуля (4%), морква (3%).
Зазначається, що одним із факторів підвищення стало збільшення витрат виробництва у зв'язку з високим ціновим тиском із боку ринку енергоносіїв.