Контракти.ua

1105  —  04.12.21
Вандали закидали камінням новий «Дунайський експрес»
Вандали закидали камінням новий «Дунайський експрес»

Група вандалів 3 грудня закидала камінням і пошкодила вагон «Дунайського експреса», що почав курсувати за маршрутом Ізмаїл – Одеса два тижні тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці на своїй сторінці у Фейсбуці.

«3 грудня невідомі особи пошкодили «Дунайський експрес» Одеса — Ізмаїл. Відеореєстратор зафіксував, як група підлітків в Одесі закидала абсолютно новий дизель-поїзд камінням. Унаслідок хуліганських дій пошкоджено вікно вхідних дверей поїзда», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про інцидент повідомлено Національну поліцію. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Збитки підраховують.

АТ «Укрзалізниця» обурена такими діями хуліганів щодо нового поїзда, який тисячі мешканців Одещини очікували багато років.

Як повідомлялося, запуск «Дунайського експреса» 20 листопада став можливим завдяки зусиллям керівництва Укрзалізниці та Одеської ОДА в межах реалізації пілотного проєкту PSO (Public Service Obligation). Згідно з підписаним сторонами меморандумом, місцева влада компенсуватиме залізничному перевізнику щонайменше 5 млн грн на рік витрат на організацію маршруту.

Максимальна швидкість руху потяга – 140 км/год. У складі потяга 3 вагони – 170 місць. Він має сучасні елементи інтер'єру та екстер'єру і пристосований для перевезення маломобільного населення. Вартість квитка за проїзд на маршруті Ізмаїл – Одеса 189 грн.