Контракти.ua

529  —  03.12.21
Українці "амністували" 250 млн гривень – Гетманцев
Українці

Станом на 3 грудня громадяни України у рамках податкової амністії задекларували різні активи на загальну суму 250 млн. гривень.

Про це у п'ятницю повідомив у Telegram голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

"Чверть мільярда – саме така сума задекларованих у межах податкової амністії активів громадян України. За останні 12 днів маємо 20% зростання цієї суми. Збір до бюджету – понад 10 млн. гривень", – написав він.

Нагадаємо, 16 липня 2021 року президент Володимир Зеленський затвердив податкову амністію. Він підписав закони №1539-9 та №1542-9. Перший закон дає змогу українцям добровільно задекларувати свої активи, а другий – звільняє від відповідальності.

Раніше у МВФ озвучили побоювання у зв'язку з податковою амністією в Україні. У довгостроковій перспективі такі пільги шкодять стягненню податків, вважають у фонді, демотивуючи громадян.

Статьи по теме
Кабмін хоче підвищити акцизи на сигарети, пальне та алкоголь для гармонізації з нормами ЄС
Кабмін хоче підвищити акцизи на сигарети, пальне та алкоголь для гармонізації з нормами ЄС

Кабінет міністрів зареєстрував законопроекти, що передбачають підвищення акцизів на алкоголь, пальне та тютюнові вироби для приведення законодавства України у відповідність із нормами Євросоюзу.
25.03 — 276

Будуть
Будуть "бонуси". У Раді пропонують скласти перелік "хороших" платників податків

У Верховній раді зареєстрований проект змін до Податкового кодексу України щодо особливостей адміністрування для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.
15.03 — 236

Уряд готує законопроєкт про військовий збір для ФОПів, - Гетманцев
Уряд готує законопроєкт про військовий збір для ФОПів, - Гетманцев

Кабінет міністрів готує законопроєкт, за допомогою якого хочуть збільшити надходження до бюджету. Один із таких способів - збільшити військовий збір для приватних підприємців (ФОП).
05.03 — 284