Контракти.ua

543  —  03.12.21
Україна хоче стати хабом Бюро ОБСЄ з прав людини, - Кулеба
Україна хоче стати хабом Бюро ОБСЄ з прав людини, - Кулеба

Україна пропонує Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ стати його регіональним хабом у Центральній Європі. Іншими словами, майданчиком для взаємодії представників урядів і громадянських суспільств країн цього регіону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС України.

Повідомляється, що сьогодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Стокгольмі провів зустріч з директором Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) Маттео Мекаччі. Він висунув ініціативу зробити Україну регіональним хабом для діяльності ОБСЄ у сфері захисту прав людини на тлі блокування Росією засідань з реалізації заходів з питань людського виміру (HDIM).

"В Україні дуже сильне громадянське суспільство. Ми вважаємо це силою і перевагою нашої країни. Тому ми готові взяти на себе роль регіонального хабу по зміцненню громадянського суспільства в регіоні Центральної Європи", - зазначив Кулеба.

У цьому контексті він запропонував провести в Україні заходи, які надали б майданчик для ефективної взаємодії представників урядів і громадянських суспільств держав регіону.

Кулеба наголосив на важливості дистанційного моніторингу ситуації у сфері прав людини на тимчасово окупованих територіях.

Статьи по теме
Звільнили 50% території. Кулеба відповів на
Звільнили 50% території. Кулеба відповів на "марну" передачу боєприпасів Україні

У МЗС України зробили нову заяву щодо передачі снарядів Україні, відповівши тим, хто вважає постачання боєприпасів ЗСУ "марними".
21.03 — 146

Кулеба відповів Папі Римському: закликаю не повторювати помилок і підтримати Україну
Кулеба відповів Папі Римському: закликаю не повторювати помилок і підтримати Україну

Ватикану не варто повторювати помилок минулого. Навпаки необхідно підтримати Україну та її народ у справедливій боротьбі за своє життя.
11.03 — 199

Глава МЗС про ідею Макрона щодо західних військ в Україні: це заощадить час Європі
Глава МЗС про ідею Макрона щодо західних військ в Україні: це заощадить час Європі

Дискусія, викликана ідеєю президента Франції Еммануеля Макрона щодо розміщення західних військ в Україні, заощадить час Європі. Потрібно зробити більше не лише для захисту України, але й самої Європи.
11.03 — 181