Контракти.ua

533  —  03.12.21
У Раді пропонують повернути держрегулювання цін
У Раді пропонують повернути держрегулювання цін

У Верховну Раду подано законопроект, яким пропонується знову запровадити скасоване в 2017 році держрегулювання цін на продукти, що мають суттєву соціальну значущість.

Зокрема пропонується встановити граничні торгові надбавки (націнки), що можуть бути не менш ніж 5% і не більш як 15% від відпускної ціни в їхнього виробника.

Держрегулювання цін пропонується ввести на крупу гречану, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку, вермішель із борошна вищого ґатунку пшениці, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, хліб житньо-пшеничний, батон із пшеничного борошна, яйця курячі категорії С1, тушку курячу, воду мінеральну негазовану, масло вершкове жирністю 72,5% і олію.

Автори ініціативи посилаються на досвід країн ЄС, де, за їхніми даними, під державний контроль підпадає переважна частина продукції аграрного сектору – 88-97%. Автори документа зазначають, що в Євросоюзі передусім здійснюють нагляд над цінами на продукцію землеробства (пшениця, ячмінь, жито, кукурудза, ріпак, соняшник), а також на велику рогату худобу, молоко, цукор, оливкову олію.

Статьи по теме
Пенсійний фонд України отримав ще одну функцію
Пенсійний фонд України отримав ще одну функцію

Верховна рада ухвалила закон про передачу функцій адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Пенсійному фонду України від Державної податкової служби.
21.03 — 173

Будуть
Будуть "бонуси". У Раді пропонують скласти перелік "хороших" платників податків

У Верховній раді зареєстрований проект змін до Податкового кодексу України щодо особливостей адміністрування для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.
15.03 — 173

Коли депутати ухвалять новий закон про мобілізацію: що кажуть у Раді
Коли депутати ухвалять новий закон про мобілізацію: що кажуть у Раді

Рада може прийняти новий законопроект про мобілізацію у другому читанні до кінця березня. До документу внесли понад 4 тисячі поправок.
01.03 — 240