Контракти.ua

795  —  01.12.21
Майже 66% українців не хочуть обирати владу через інтернет – опитування
Майже 66% українців не хочуть обирати владу через інтернет – опитування

65,9% українців негативно ставляться до можливого запровадження дистанційного голосування через інтернет. Про позитивне ставлення заявили 29% опитаних.

Про це свідчать результати дослідження КМІС.

"Хоча серед усіх вікових категорій переважає негативне ставлення, але чим молодші респонденти, тим краще ставлення до дистанційного голосування через інтернет", - зазначають соціологи.

Зокрема, у наймолодшій віковій групі (від 18 до 29 років) дистанційне голосування підтримують 42,5% опитаних (проти 54,5%), а у старшій (від 60 років) - лише 16,8% (проти 76,8%).

Нагадаємо, під час пресмарафону минулого тижня президент Володимир Зеленський повідомив, що питання цифрових виборів в Україні пропрацьовують з Apple і Microsoft. Голова держави зауважив, що в разі проведення виборів у онлайні традиційний похід на дільницю ніхто не буде скасовувати.

Опитування проводили 26-29 листопада методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів 1203 респондентів віком 18 років і більше, які проживають у всіх регіонах України, підконтрольних уряду. Вибірка репрезентативна, статистична похибка з імовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1 не перевищує 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12% та 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Статьи по теме
Загроза для Одеської області з Придністров'я: влада оцінила ризики
Загроза для Одеської області з Придністров'я: влада оцінила ризики

На кордоні з Молдовою є зведені фортифікаційні споруди.
25.03 — 194

Росіяни зганяють військових на
Росіяни зганяють військових на "вибори президента" в окупації, - ЦНС

Російські терористи намагаються збільшити явку на так званих "виборах президента" на тимчасово окупованих територіях шляхом примусового голосування особового складу.
04.03 — 268

Студентів РФ агітують за гроші їхати на
Студентів РФ агітують за гроші їхати на "вибори" для масовок на окуповану територію

Росія агітує студентів своїх вишів за стипендію їхати на окуповану територію України. Там вони мають створити ефект масовості для більш реалістичної картинки проведення "виборів" диктатора Путіна.
29.02 — 272