Контракти.ua

656  —  01.12.21
Окупанти приховано завозять в ОРДЛО бойову техніку, озброєння і пальне - розвідка
Окупанти приховано завозять в ОРДЛО бойову техніку, озброєння і пальне - розвідка

Окупанти в листопаді приховано завозили на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях бойову техніку, озброєння і пальне.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

“Командування ЗС РФ протягом листопада продовжувало посилювати бойові можливості оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема окупанти приховано завозили залізничним і автомобільним транспортом з території РФ до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК бойову техніку, озброєння і боєприпаси, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати та інше майно військового призначення.

“При цьому до підрозділів противника доставлено понад 3 тис. тонн пального, запаси мастил і технічних рідин для експлуатації техніки і озброєння у зимових умовах, повернено чергову партію бойових машин, відновлених та модернізованих на російських ремонтних підприємствах”, - заявили у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що Росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року.