Контракти.ua

403  —  29.11.21
Кулеба: Переговори "Нормандії" зайшли в глухий кут
Кулеба: Переговори

Переговори в нормандському форматі зайшли в глухий кут, вважає голова МЗС України Дмитро Кулеба.

Про це він сказав в інтерв'ю Delfi, яке опублікував сайт відомства в понеділок, 29 листопада.

Причиною ситуації він назвав відмову РФ організувати саміт.

"Росія має бути в переговорному процесі, щоб домовитися в нормандському форматі. Коли ми бачимо, як вони ставляться до контактів у нормандському форматі і роботи Тристоронньої контактної групи, ми розуміємо, що Росія справді не зацікавлена у цих форматах, щонайменше", - каже Кулеба.

За його словами, нормандському формату також зашкодила публікація Росією дипломатичного листування із Францією та Німеччиною - це "є черговим ударом по цьому формату і довірі в його рамках".

"Але Україна налаштована дотримуватись цього формату і продовжуватиме шукати шляхи залучення Росії, безумовно, не поступаючись її тиску", - відзначив міністр.

Також Кулеба додав, що також заблоковано переговори в Тристоронній контактній групі.

"ТКГ заблокована, Нормандський формат поки що нормально не функціонує, оскільки Росія відмовляється проводити його саміт або міністерську зустріч", - відзначив міністр.

Статьи по теме
Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба
Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба дав інтерв'ю виданню The Washington Post, у якому пояснив причину переходу до більш жортскої риторики щодо постачання Україні систем протиповітряної оборони.
11.04 — 173

Кулеба закликав Індію переосмислити
Кулеба закликав Індію переосмислити "радянську спадщину" зв'язків з Росією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Індію закликав Нью-Делі підтримувати Київ, заявивши, що тісні зв’язки південноазіатської країни з Росією базуються на радянській спадщині, яка зникає.
29.03 — 190

Звільнили 50% території. Кулеба відповів на
Звільнили 50% території. Кулеба відповів на "марну" передачу боєприпасів Україні

У МЗС України зробили нову заяву щодо передачі снарядів Україні, відповівши тим, хто вважає постачання боєприпасів ЗСУ "марними".
21.03 — 186