Контракти.ua

904  —  30.11.21
Збройні сили провели вогневу перевірку ракет “Вільха”
Збройні сили провели вогневу перевірку ракет “Вільха”

В мережі YouTube було оприлюднено відео з пусками ракет на військовому полігоні, схожими на виріб Р624 “Вільха” від ДП “Державне Київське конструкторське бюро “ЛУЧ” (входить до складу ДК “Укроборонпром”).

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defence Express.

Назва відеоролику від 19 листопада 2021 року: “На полігоні ЗСУ провели перевірку боєготовності “Вільхи”, що начебто має свідчити про тестування Збройними силами реактивних снарядів, котрі були поставлені в рамках ДОЗ минулих років.

Офіційні джерела про подібні випробування не повідомляли та оприлюднене відео не коментували.

Зазначимо, виріб Р624 “Вільха” з дальністю до 70 км було прийнято на озброєння у 2018 році. Ці ракети серійно виготовляються та постачаються до ЗСУ з 2019 року.

Повідомлялось, що станом на початок 2020 року було поставлено 98 виробів “Вільха”. Також реактивні снаряди Р624 від ДККБ “ЛУЧ” були замовлені й на 2021 рік у кількості “сотня” одиниць.

“Вільху” ми серійно виготовляємо. У цьому році сотня, минулого року – сотня. Будемо ставити на озброєння “Вільху” – на більшу дальність, майже вдвічі (“Вільха-М”) – на 120 км. Міноборони фінансує серійне виготовлення “Вільхи”, – повідомив в одному з інтерв’ю Генеральний конструктор – Генеральний директор ДККБ “Луч” Олег Коростельов у вересні цього року.

Також Міноборони проводить заключний етап державних випробувань більш далекобійної версії (з дальністю до 120 км) коригованих РС “Вільха-М”.