Контракти.ua

502  —  29.11.21
Зі США вислали ще 27 російських дипломатів - ЗМІ
Зі США вислали ще 27 російських дипломатів - ЗМІ

Посол Росії в США заявив, що ще 27 російських дипломатів та їхні сім'ї були вислані зі США й повернуться додому 30 січня.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це повідомив посол РФ у США Анатолій Антонов.

«Дипломатів наших виганяють... 30 січня від нас поїде велика група моїх товаришів, 27 людей із сім'ями… Візову проблему для нас не вирішено. Ми стикаємося з серйозним кадровим голодом», - заявив він у прямому ефірі YouTube-каналу Соловйов Live, що вийшов пізно ввечері в суботу.

Як нагадує видання, раніше Росія заявляла, що понад 100 її дипломатів із сім'ями були змушені залишити Сполучені Штати з 2016 року, коли відносини між двома країнами погіршилися.

За даними прессекретаря МЗС Марії Захарової, станом на 29 жовтня у США працювали близько 200 російських дипломатів, зокрема співробітники російського представництва при ООН.

Минулого місяця адміністрація президента Джо Байдена заявила, що на початку 2017 року штат місії США в Росії скоротився з 1200 до 120 осіб після серії вислань та візових обмежень.

Посольство США в Москві цього року припинило оформлення недипломатичних віз і додало росіян до списку «бездомних громадян», які можуть подавати документи на отримання візи в третіх країнах.

Статьи по теме
Байден закликав Конгрес ухвалити законопроєкт, який передбачає допомогу Україні та Ізраїлю
Байден закликав Конгрес ухвалити законопроєкт, який передбачає допомогу Україні та Ізраїлю

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з керівництвом Конгресу закликав якнайшвидше схвалити законопроєкт, який, зокрема, передбачає виділення допомоги Україні й Ізраїлю.
15.04 — 136

"Затримка допомоги вбиває Україну": Стівен Кінг розкритикував Палату представників США

Легендарний письменник продовжує підтримувати Україну.
14.04 — 164

Трамп погодився на виділення допомоги Україні у вигляді кредиту, – The Hill
Трамп погодився на виділення допомоги Україні у вигляді кредиту, – The Hill

Експрезидент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що республіканці погоджуються схвалити додаткову допомогу Україні, якщо вона буде надана у формі кредиту.
13.04 — 155