Контракти.ua

731  —  28.11.21
Україна купить зброю у країн Європи - Кулеба
Україна купить зброю у країн Європи - Кулеба

Влада України підписала угоди про постачання військової техніки з кількома європейськими державами.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькій газеті Die Zeit.

"Ми ведемо дуже активний обмін із різними партнерами, які готові продати нам військову техніку та зброю, щоб ми могли краще захищатися. У нас є двосторонні угоди про співпрацю з деякими країнами ЄС із торгівлі військовою технікою. Але гармати, як гроші, - вони вважають за краще мовчати", - сказав дипломат.

При цьому глава МЗС запевнив співрозмовника, що посилення української армії ніяк не посилить конфлікт із Росією, але підтримка Заходу, за його словами, є стратегією стримування агресії Кремля.

"Це стратегія стримування, що складається із трьох елементів. Перший - це чіткий політичний сигнал, що вже прозвучав. Другий - це серія санкцій або інших обмежувальних заходів. Москва знає, що Захід готує санкції. І ви двічі подумаєте, перш ніж заплатити цю ціну. Третій елемент - військова підтримка", - перерахував він.

Статьи по теме
Звільнили 50% території. Кулеба відповів на
Звільнили 50% території. Кулеба відповів на "марну" передачу боєприпасів Україні

У МЗС України зробили нову заяву щодо передачі снарядів Україні, відповівши тим, хто вважає постачання боєприпасів ЗСУ "марними".
21.03 — 146

Кулеба відповів Папі Римському: закликаю не повторювати помилок і підтримати Україну
Кулеба відповів Папі Римському: закликаю не повторювати помилок і підтримати Україну

Ватикану не варто повторювати помилок минулого. Навпаки необхідно підтримати Україну та її народ у справедливій боротьбі за своє життя.
11.03 — 199

Глава МЗС про ідею Макрона щодо західних військ в Україні: це заощадить час Європі
Глава МЗС про ідею Макрона щодо західних військ в Україні: це заощадить час Європі

Дискусія, викликана ідеєю президента Франції Еммануеля Макрона щодо розміщення західних військ в Україні, заощадить час Європі. Потрібно зробити більше не лише для захисту України, але й самої Європи.
11.03 — 186