Контракти.ua

593  —  29.11.21
Повітряні сили замовили ремонт двох винищувачів Су-27УБ
Повітряні сили замовили ремонт двох винищувачів Су-27УБ

Командування Повітряних сил Збройних сил України замовило середній ремонт двох навчально-бойових літаків Су-27УБ на 181 мільйон гривень.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Роботи проводитимуться на Державному підприємстві «Запорізький державний авіаційний ремонтний завод «МіГремонт».

Саме це підприємство є єдиним в Україні, що спеціалізується на ремонті та частковій модернізації багатоцільових винищувачах Су-27 та їх модифікаціях, включно з двомісними Су-27УБ.

Одна з останніх модифікацій радянських літаків Су-27 – версія Су-27УП2М, оновлення якої полягає в дообладнанні новим навігаційно-інформаційним комплексом, нашоломною системою цілевказання та індикації, автоматом викиду хибних теплових цілей.

Також обчислювачем бойового застосування, що дозволить значно розширити бойові можливості застосування літака як у повітрі, так і для знищення наземних цілей при бойовому застосуванні всієї номенклатури авіаційних засобів ураження.

На початку листопада повідомлялося, що бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, за дорученням Міністерства оборони України зараз проводить випробування цієї модернізації.

Випробування проводились у два етапи: наземні та льотні. Виконано 33 польоти з нальотом близько 40 годин.

Мета випробувань – визначення основних бойових, технічних та експлуатаційних характеристик дослідного зразка, попередня оцінка їх відповідності вимогам тактико-технічного завдання, а також готовність літака до державних випробувань.

Модернізацію було проведено Запорізьким державним авіаційним ремонтним заводом «МіГремонт».