Контракти.ua

656  —  26.11.21
Зеленський прокоментував можливу заміну голови Національного банку України
Зеленський прокоментував можливу заміну голови Національного банку України

Президент Володимир Зеленський прокоментував інформацію про можливу підготовку заміни голови Національного банку України. Голова держави на пресконференції назвав це запитання складним, і вважає, що відповідь на нього викликає багато ризиків.

"Я не маю права втручатися в операційну роботу НБУ, керівництва Нацбанку. І в принципі не маю права порушувати незалежність Національного банку України, у мене нема таких повноважень", – зазначив він.

Журналіст Bloomberg зазначив, що, за його інформацією, Зеленський зустрічався зі звільненими працівниками з НБУ і нібито висловлював незадоволення цією ситуацією голові НБУ Кирилу Шевченку.

Зеленський зазначив, що коли до нього звертаються люди з проблемою, президент повинен відповісти, допомогти чи "тимчасово загасити пожежу".

"Я вважаю, що те, що я зробив, я погасив тимчасово пожежу, яка призвела не до зміни керівництва НБУ, стабілізувала ситуацію з курсом і підписання угоди з МВФ і, окрім підписання, отримання траншу. Мені потрібен був тільки результат, і не тільки мені потрібен, і міністру фінансів, і премʼєр-міністру. Ми повинні показати стабілізацію, нормальний клімат інвестиційний", – зазначив він.

Президент додав, що високі ризики сильно впливають на його думки щодо кадрової політики в Національному банку.

"Ситуація в Національному банку влітку, я вважаю, була кризова з точки зору кадрової ситуації. Я думаю, тому і Міжнародний валютний фонд у меморандумі звернув увагу на це. Тобто там не про особистість", – заявив Володимир Зеленський.

Він сказав, що заспокоїв цю ситуацію, наскільки зміг. Президент вважає, що після проходження найбільш кризових економічних питань, наприклад, опалювального сезону, потрібно буде розбиратися з проблемами. Він додав, що на сьогодні є правильним залишити працювати чинного голову НБУ Кирила Шевченка.

Статьи по теме
Зеленський закликав запросити Україну до НАТО: немає альтернатив, Путін хоче нас знищити
Зеленський закликав запросити Україну до НАТО: немає альтернатив, Путін хоче нас знищити

Країнам НАТО необхідно запросити Україну до Альянсу. Такому рішенню немає альтернатив, оскільки російський диктатор Володимир Путін хоче знищити нашу країну.
11.04 — 186

Зеленський анонсував зброю проти КАБів: експерт назвав можливий варіант
Зеленський анонсував зброю проти КАБів: експерт назвав можливий варіант

Президент Володимир Зеленський заявив про вітчизняну зброю, яку можна буде застосувати проти ворожих КАБів. Ймовірно, мова йде про багатофункціональний ракетний комплекс "Сапсан" ("Гром-2").
10.04 — 168

"Готуємо конкретну і справедливу відповідь": Зеленський анонсував помсту РФ за удари по Харкову

Зеленський обговорив із керівниками СБУ, ГУР та МВС терор Росії на сході України.
08.04 — 177