Контракти.ua

403  —  25.11.21
Кулеба: ЄС продовжить знімати санкції з екс-чиновників
Кулеба: ЄС продовжить знімати санкції з екс-чиновників

Тільки судові рішення в Україні дають гарантію, що Євросоюз не зніматиме санкцій із чиновників часів екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Європейська правда.

"Ми працюватимемо разом із правоохоронцями, щоб зберігати санкції для цих осіб, але ще раз наголошу, що ключове - це судові рішення. Якщо не буде судових рішень, то врешті-решт санкції будуть зніматися", - сказав він, коли давав коментар на повідомлення в ЗМІ про рішення ЄС виключити із санкційного списку міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка.

Голова МЗС відзначив, що із цього питання відомство взаємодіє щільніше із правоохоронцями.

Він розповів, що на початку тижня на нараді під головуванням Генпрокурора Ірини Венедіктової були присутніми правоохоронці, співробітники МЗС і віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Пройшлися за всіма справами, за всіма списками, побачили, де більше перспектив, де менше, і зараз коліщатка державного механізму в цьому питанні крутитимуться швидше", - наголосив Кулеба.

Втім, за його словами, час спливає, і з фігурантів санкційного списку, стосовно яких немає судових рішень, обмеження знімають.

Статьи по теме
Звільнили 50% території. Кулеба відповів на
Звільнили 50% території. Кулеба відповів на "марну" передачу боєприпасів Україні

У МЗС України зробили нову заяву щодо передачі снарядів Україні, відповівши тим, хто вважає постачання боєприпасів ЗСУ "марними".
21.03 — 146

ЄС не хоче публічно працювати над вступом України, Politico дізналось причину
ЄС не хоче публічно працювати над вступом України, Politico дізналось причину

Європейський союз наразі не хоче публічно говорити про прийняття нових членів на тлі протестів з боку фермерів, а також майбутніх виборів.
19.03 — 159

Протидія сексуальним домаганням у ЗСУ: на сайті президента зареєстрували петицію
Протидія сексуальним домаганням у ЗСУ: на сайті президента зареєстрували петицію

Підписанти звернулися до Верховного Головнокомандувача з проханням сприяти впровадженню вже розробленого механізму, який не встигли втілити до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
15.03 — 181