Контракти.ua

1214  —  26.11.21
В Україні успішно випробували ракетний двигун до вогнеметної системи «Спека»
В Україні успішно випробували ракетний двигун до вогнеметної системи «Спека»

Державне підприємство «Артем», яке входить до складу ДК «Укроборонпром», успішно випробувало твердопаливний ракетний двигун боєприпасу до легкої вогнеметної системи «Спека».

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

У четвер, 18 листопада 2021 року, Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» провела успішні випробування стендових зразків твердопаливного ракетного двигуна реактивного боєприпаса до легкої вогнеметної системи «Спека» на базі шасі «Дозор-Б».

Двигун, який випробовували, призначений для доставки термобаричної бойової частини ракети РС-122 калібром 122 мм на дальність до 7 км.

Ракетний двигун розроблений фахівцями КБ протитанкових засобів ураження та артилерійських боєприпасів ДАХК «Артем», під час випробувань показав задовільні результати роботи.

“Отримані такі балістичні характеристики як час роботи, зміна тиску та тягові характеристики мають позитивні результати для того, щоб перейти до наступного етапу випробувань”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається про раніше проведені випробування термобаричної бойової частини, які також показали задовільні результати.

Наразі ДАХК «Артем» готується до натурних пусків бойових ракетних двигунів з інертною бойовою частиною для визначення дальності, початкової швидкості та інших балістичних характеристик.

Зазначимо, некерована ракета РС-122ТБ з термобаричною бойовою частиною призначена для легкої вогнеметної системи «Спека» на базі шасі «Дозор-Б».