Контракти.ua

1096  —  24.11.21
На Херсонщині пройшли стрільби відремонтованих ЗРК «Тор»
На Херсонщині пройшли стрільби відремонтованих ЗРК «Тор»

На державному випробувальному полігоні «Ягорлик», що на Херсонщині, відстрілялись зенітні ракетні комплекси (ЗРК) «Тор».

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Херсонська обласна державна адміністрація повідомила про проведення випробувань упродовж 17-19 листопада.

Так 18 листопада пройшли бойові стрільби зенітних ракетних комплексів та контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет «ОСА» і «ТОР».

Державний випробувальний полігон ЗСУ «Ягорлик» створювався та одночасно забезпечував бойові стрільби зенітно-ракетних комплексів, що знаходяться на озброєнні, а також сучасних зразків ракетного озброєння («Вільха», «Нептун») протягом 2016-2020 років.

Наприкінці минулого року пресслужба ДК «Укроборонпром» повідомила про опанування ремонту за технічним станом ЗРК 9К330 «Тор» на Державному підприємстві «Львівський радіоремонтний завод».

«Випробування відремонтованих комплексів на полігоні «Ягорлик», розташованому в Херсонської області, довели належну якість робіт, які виконали фахівці підприємства, та високу ефективність бойових машин», – повідомили тоді у держконцерні.

Про повернення на озброєння мобільних зенітних ракетних комплексів малої дальності 9К330 «Тор» стало відомо у лютому 2019 року, тоді інформацію про це озвучив Головнокомандувач ЗСУ – Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

Окрім зенітно-ракетних комплексів «Тор» на озброєння мали повернутися і «Куби» для озброєння підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗС України.