Контракти.ua

623  —  22.11.21
Затримано одного з організаторів "референдуму" на Донбасі - СБУ
Затримано одного з організаторів

Співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, причетного до організації так званого "референдуму" у Донецькій області у 2014 році.

Про це повідомляється на сайті спецслужби у понеділок, 22 листопада.

"Зловмисник закликав громадян зривати державні прапори та голосувати за приєднання регіону до так званої "ДНР". Для цього він підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів та громадських зборів", - йдеться у повідомленні.

Після "референдуму" чоловік тривалий час переховувався від українського правосуддя в анексованому Криму.

У 2017 році слідчі повідомили йому заочно про підозру у злочині за статтею про посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч.2 ст.110 КК України).

У ході слідчо-оперативних дій СБУ дізналася, що правопорушник опинився на підконтрольній українському уряду території з особистих справ. Чоловік був затриманий.

Статьи по теме
СБУ допомогла викрити мережу впливу Медведчука в ЄС, - джерело
СБУ допомогла викрити мережу впливу Медведчука в ЄС, - джерело

Напередодні виборів до Європейського парламенту контррозвідка Чехії викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів. За мережею стояв колишній народний депутат України, зрадник Віктор Медведчук.
31.03 — 199

Telegram співпрацює з ФСБ та Роскомнаглядом: у СБУ розкрили деталі
Telegram співпрацює з ФСБ та Роскомнаглядом: у СБУ розкрили деталі

Месенджер Telegram співпрацює з російською Федеральною службою безпеки та Роскомнаглядом. Зокрема, він виконує прохання росіян щодо блокування деяких каналів.
30.03 — 219