Контракти.ua

580  —  20.11.21
Україна і США домовляються про оборонну допомогу для захисту у повітрі та на морі
Україна і США домовляються про оборонну допомогу для захисту у повітрі та на морі

Україна сформувала заявку для отримання конкретної допомоги з боку Сполучених Штатів у сфері безпеки й оборони, і це питання обговорювалося під час візиту міністра оборони України Олексія Резнікова до США.

Про це урядовець повідомив у п’ятницю за результатами основних зустрічей у межах візиту, передає кореспондент Укрінформу.

«Так, ми обговорювали (питання додаткової допомоги Україні – ред.). Ми спочатку проаналізували загрози більш детально, а потім обговорювали наші додаткові потреби і можливості їх вирішення», - сказав Резніков, відповідаючи на запитання Укрінформу.

Він пояснив, що спочатку на експертному рівні проводиться професійна оцінка реальних оборонних потреб України, далі це узгоджується з військовими, а потім формуються конкретні запити й пропозиції.

«Тобто, ключова ідея відносин – не брати те, що нам готові дати, а те, що нам дійсно потрібно»,- уточнив міністр оборони.

Урядовець зазначив, що з міркувань захисту державних інтересів не розкриватиме деталей замовлення, однак зауважив: «Нам потрібно захистити повітря, нам потрібно захистити море».

Резніков також підтвердив, що США й Україна однаково оцінюють ризики та загрози в регіоні з боку Росії.

«Тож, відповідно, для мене було дуже важливо говорити не про потенційне висловлювання чергової «глибокої стурбованості», мова має бути про конкретні дії, про конкретні речі, і ми про це вчора говорили (з представниками американської влади – ред.)»,- наголосив міністр.

На розвиток цих домовленостей, за його словами, відбулася пряма ромова між головнокомандувачем ЗСУ генералом Валерієм Залужним з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. «І ця комунікація тепер відбуватиметься на системній основі», - підкреслив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков перебуває з візитом у Сполучених Штатах. Він провів зустрічі в Конгресі США, переговори з міністром оборони США в Пентагоні, а також з високопоставленими представниками Держдепартаменту США та іншими посадовцями.

Статьи по теме
Топ-генерал США про Abrams в Україні: обговорюємо швидку адаптацію до умов на фронті
Топ-генерал США про Abrams в Україні: обговорюємо швидку адаптацію до умов на фронті

Сполучені Штати Америки обговорюють адаптацію використання танків Abrams на полі бою в Україні, оскільки умови там є мінливими.
28.04 — 244

Politico дізналося, як Зеленський вплинув на Джонсона для продовження допомоги Україні
Politico дізналося, як Зеленський вплинув на Джонсона для продовження допомоги Україні

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Вашингтону у грудні вплинув на рішення спікера Палати представників США Майка Джонсона щодо продовження допомоги Україні.
27.04 — 236

США передали Україні більше сотні ракет ATACMS, - NYT
США передали Україні більше сотні ракет ATACMS, - NYT

В середині лютого голова Білого дому Джо Байден таємно погодив рішення щодо надання Україні більше ніж 100 ракет більшого радіуса дії ATACMS.
26.04 — 190