Контракти.ua

1328  —  20.11.21
«Ви серйозно?»: США прокоментували заяви Кремля, що Росія «не становить загрози»
«Ви серйозно?»: США прокоментували заяви Кремля, що Росія «не становить загрози»

Посольство США в Україні піддало сумніву заяви російських посадовців про те, що Росія нікому не погрожує і ні для кого не становить загрози.

Як передає Укрінформ, відеозастереження американські дипломати оприлюднили у Фейсбуці.

"Ви можете чути заяви від російських посадовців та їхніх промовців на зразок: "Росія ніколи нікому не погрожувала, не погрожує та не становить ні для кого загрози". Серйозно?", - йдеться у текстовому повідомленні на тлі світлин прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, колишнього полковника ФСБ, воєнного злочинця Ігоря Гіркіна та озброєних до зубів російських військових і зони бойових дій на сході України.

У цьому контексті американські дипломати відеозасобами закликали не довіряти словам росіян, а перевіряти їхні пропагандистські твердження: слово "Довіряй", яке з'являється на тлі мапи України з тимчасово окупованим Кримом, перекреслюється, і замість нього з'являється заклик "Перевіряй".

Як повідомляв Укрінформ, місія України в ОБСЄ під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ у середу у Відні заявила, що нарощування Росією військових сил біля російсько-українського державного кордону свідчить про те, що Кремль розглядає різні варіанти, включаючи потенційне військове вторгнення в Україну.

Першим про нарощування російських військ на кордоні з Україною повідомило 30 жовтня видання The Washington Post. Газета написала, що деякі офіційні особи у США та європейських країнах зафіксували «незвичайні переміщення техніки та військових на західному фланзі Росії». Видання також послалося на відеозаписи, що з'явилися в Інтернеті, на яких російські військові ешелони й автоколони перевозять техніку на південь і захід країни. Politico писала, що знімки 1 листопада зробила компанія Maxar Technologies.

Окрім цього, газета з посиланням на дані британського видання Jane's, що спеціалізується на військовій тематиці, передавала, що техніка 4-ї танкової дивізії Росії перекидається ближче до кордону з Україною — під Курськ і Брянськ.

За даними Financial Times, співробітники західних спецслужб заявили, що цієї зими існує "висока ймовірність" дестабілізації ситуації в Україні з боку Росії після того, як Москва зібрала біля свого кордону понад 90 тис. військових.

Статьи по теме
Легендарна бригада
Легендарна бригада "Азов" не отримає військової допомоги від США: шокувальна заява "Редіса"

Це викликало обуренння в українському суспільстві.
вчера, 19:16 — 256

Перший транш озброєння від США може бути в Україні за кілька днів після підписання закону, - NYT
Перший транш озброєння від США може бути в Україні за кілька днів після підписання закону, - NYT

Першу партію американської військової допомоги можуть доставити в Україну за кілька днів після підписання законопроекту президентом США у разі його ухвалення Сенатом. Імовірно, це будуть боєприпаси для систем протиповітряної оборони та артилерії.
вчера, 17:27 — 203

США можуть надіслати додаткових військових радників до України, - Politico
США можуть надіслати додаткових військових радників до України, - Politico

США вважають, що Росія, схоже, набирає обертів у дворічному конфлікті. Вони розглядають можливість відправлення додаткових військових радників до посольства у Києві.
вчера, 15:53 — 181