Контракти.ua

867  —  19.11.21
Ініціативна група небайдужих одеситів запрошує всіх бажаючих взяти участь у створенні «Алеї Пам'яті»
Ініціативна група небайдужих одеситів запрошує всіх бажаючих взяти участь у створенні «Алеї Пам'яті»

Ініціативна група небайдужих одеситів запрошує всіх бажаючих взяти участь у створенні «Алеї Пам'яті» на території майбутнього меморіального парку «Воскресенський» на території колишнього санаторію «Красні Зорі»

Дата акції: 20 листопада (субота)

Час проведення акції: 12.00

Адреса: вул. Бернардацці 4/6 (територія колишнього санаторію «Красні Зорі»)

Під час заходу будуть висаджені 40 саженців дерев, кожне з яких буде присвячене видатній історичній особистості, яка знайшла свій спокій на цьому цвинтарі, серед яких: відомий дипломат і філософ князь Олександр Стурдза, його сестра, відома благодійниця Роксандра Едлінг-Стурдза, знаменитий архітектор Гегоргій Дмитренко, генерали князь Горчаков, Шостак, Мейендорф, один із засновників грецького «Філіки Етерія», купець першої гільдії Мавро(с), мати академіка Філатова, вся одеська гілка відомих аристократів та благодійників князів Гагаріних (понад 10 осіб), воїни, що загинули під час історичного бою з фрегатом «Тигр» під час Кримської війни та багато інших відомих особистостей.

Територія колишнього санаторію «Червоні Зорі» на 9 станції Фонтану є об'єктом культурної спадщини «Територія колишнього цвинтаря Воскресенського скиту Св. Архангело-Михайлівського жіночого монастиря», який занесений до Державного реєстру нерухомих пам'яток культурної спадщини України.

На жаль, радянська влада у 30-ті – 60-ті роки знесла пам'ятники цих видатних одеситів.

Вже більше 20 років громадськість, історики та краєзнавці вимагають створення на 4 гектарах цього старовинного історичного куточку Одеси – меморіального парку «Воскресенський».

Відповідний проєкт рішення вже 5 раз розглядався на сесії одеської міськради, але жодного разу не знаходив необхідної кількості голосів. На жаль, деякі депутати продовжують традиції радянської влади по знищенню пам’яті великих особистостей Одеси.

Одесити часто говорять про свою любов до рідного міста, захоплюються її красою, пишаються історією та культурними традиціями, унікальністю та особливим шармом. Але, на жаль, неможливо не бачити, що архітектура та історичний ландшафт Одеси стрімко деградує. Особливо сильно від хижацької забудови постраждали знамениті, оспівані в культових піснях про Одесу приморські райони міста: Французький бульвар та Фонтан. В результаті Одеса може назавжди втратити багато об'єктів, які мають велику історичну цінність та туристичний потенціал.

Настав час разом зупинити ці злочини. Та повернути Одесу одеситам.

Зробіть перший крок – приходьте 20 листопада о 12.00 на акцію по створення «Алеї Пам'яті» на території майбутнього меморіального парку «Воскресенський»!

Разом ми зможемо більше!

Статьи по теме
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим

У четвер, 29 лютого, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 6-11° тепла, на заході – до +19°.
29.02 — 248

Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою
Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою

Синоптикиня дала прогноз на початок весни в Україні.
27.02 — 215

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.
21.02 — 240