Контракти.ua

766  —  16.11.21
Україна готова запровадити надзвичайний стан у прикордонних областях
Україна готова запровадити надзвичайний стан у прикордонних областях

За необхідності Україна готова запровадити надзвичайний стан у прикордонних із Білоруссю областях і навіть почати зводити тимчасові споруди – повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Різні сценарії на польсько-білоруських рубежах обговорили після спеціальної наради Ради нацбезпеки та оборони у Луцьку - повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна». Секретар РНБО Олексій Данілов закликав створити міжвідомчу робочу групу із залученням силовиків, місцевої влади для цілодобового моніторингу ситуації на кордоні.

«Що стосується простих громадян Білорусі, у нас нема ніяких заперечень, ми готові їх пропускати, готові з ними співпрацювати, як було завжди. Але, якщо мова буде йти про ситуацію, пов’язану саме з тими людьми, які сьогодні в обсязі 16 тисяч знаходяться на території Білорусі, наша країна має на це відповідати», – зазначив секретар РНБО Олексій Данілов.

«Визначено місця дислокації особового складу для посилення Прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції. Визначено взаємодію з іншими підрозділами територіальної оборони, громадських організацій, формувань по охороні громадського порядку. Аж до тих, щоби запроваджувався надзвичайний стан в цих прикордонних областях», – розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.