Контракти.ua

577  —  14.11.21
У нафтогазову галузь України інвестують майже два мільярди гривень - Шмигаль
У нафтогазову галузь України інвестують майже два мільярди гривень - Шмигаль

За попередніми підрахунками, у нафтогазову галузь буде інвестовано не менше 1,9 млрд грн лише за двома угодами, підписаними про розподіл продукції за ділянками Грунівська та Охтирська.

Як передає Укрінформ, про це написав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Фейсбуці, підбиваючи підсумки економічних подій за тиждень.

"Збільшення власного видобутку газу. На засіданні Кабінету Міністрів цього тижня затвердили умови двох угод про розподіл продукції у межах Грунівської та Охтирської вуглеводневих ділянок. За попередніми підрахунками, у нафтогазову галузь буде інвестовано не менше 1,9 млрд грн. Загалом за останній рік підписано вже 8 угод про розподіл продукції, що дозволяє вже з наступного року суттєво нарощувати видобуток газу", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, за оцінками Міненерго, за перші 5 років реалізації угод про розподіл продукції у видобувній галузі може бути залучено понад 10 млрд грн інвестицій.

Наприкінці 2020-го – на початку 2021 року в Україні (вперше за 9 останніх років) було підписано угоди про розподіл продукції з п’ятьма компаніями щодо восьми ділянок. Зокрема, чотири ділянки було передано АТ "Укргазвидобування".