Контракти.ua

814  —  13.11.21
У Bellingcat розповіли, коли опублікують розслідування про "вагнерівців"
У Bellingcat розповіли, коли опублікують розслідування про

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat, яка готує до публікації звіт "зливу" спецоперації із затриманням Україною бойовиків російської ПВК "Вагнер", повідомила у себе на сторінці в Твіттер, коли вийде матеріал.

Прем'єру заплановано на початок наступного тижня, повідомляє ZN.ua.

"На початку наступного тижня буде опубліковано наш довгоочікуваний звіт "Вагнергейт", в якому детально описується, що призвело до арешту 33 підозрюваних російських найманців у Білорусі у липні 2020 року", - йдеться в повідомленні.

У вересні журналіст-розслідувач Христо Грозєв повідомив, що команда готує три продукти: двогодинний документальний фільм-розслідування, коротший документальний фільм і текстову версію розслідування.

Нагадаємо, 24 червня Володимир Зеленський підтвердив, що спецоперація дійсно готувалася (хоча раніше відхрещувався, називаючи вигадкою журналістів) але українські спецслужби до неї начебто не причетні.

У межах операції були ідентифіковані і знайдені російські бойовики, які воювали на Донбасі. Частина з них причетна до катастроф MH17, Іл-76 і Ан-26 на сході України. Літак зі 33-ма "вагнерівцями" на борту, планували під слушним приводом посадити в Україні і затримати найманців. Але через "злив" операції бойовики були затримані КДБ Білорусі і видані Росії.

Статьи по теме
Українці стали більше звертатися до рекрутингових центрів
Українці стали більше звертатися до рекрутингових центрів

Останнім часом спостерігається збільшення кількості звернень до рекрутингових центрів – не виключено, що це відбувається на тлі набуття чинності з 18 травня нового закону про мобілізацію.
18.05 — 155

Україна має близько 25% ППО від необхідного – Зеленський
Україна має близько 25% ППО від необхідного – Зеленський

Україна має лише близько 25% озброєнь, які потрібні для захисту власного повітряного простору.
18.05 — 132

Кабмін заборонив відразу направляти на ВЛК тих, хто прийшов у ТЦК уточнити дані
Кабмін заборонив відразу направляти на ВЛК тих, хто прийшов у ТЦК уточнити дані

Громадян, які самостійно прибули у ТЦК для уточнення своїх даних, не можуть відразу направити на військово-лікарську комісію. Для цього їм мають виписати окрему повістку. Це стосується і тих, хто прийшов із заявою про надання відстрочки.
18.05 — 155