Контракти.ua

442  —  13.11.21
Війна на Донбасі: дев'ять обстрілів, загинули двоє бійців ООС
Війна на Донбасі: дев'ять обстрілів, загинули двоє бійців ООС

Упродовж минулої доби, 12 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Ще один обстріл відбувся сьогодні уночі.

Як повідомляє пресцентр штабу ООС, в районі населеного пункту Зайцеве ворог двічі відкривав вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем та міномети калібру 120 мм. В напрямку Попасної та Новоолександрівки противник здійснив обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. В бік Новотроїцького російські найманці вели вогонь з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

Окрім цього, неспокійно було і поблизу Новолуганського - там окупанти два рази обстріляли наші позиції, використовуючи автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю, а біля Широкиного противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

Внаслідок підриву на ворожому невідомому пристрої двоє військовослужбовців дістали поранення, несумісні з життям. Один воїн дістав вогнепальне поранення. Йому надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний.

Окрім цього, станом на 7 годину ранку, 13 листопада, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано ще одне порушення режиму припинення вогню: у напрямку Троїцького ворог здійснив обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Статьи по теме
Пазл осіннього припинення вогню: мирні переговори відбудуться?
Пазл осіннього припинення вогню: мирні переговори відбудуться?

Олександр Кочетков: Ситуація навколо потенційних мирних переговорів України і росії – звісно, через посередників і як результат відповідної конференції у Швейцарії, складається із багатьох фрагментів. Але якщо почати зводити все до купи, то картинка стає впізнаваною.
вчера, 21:54 — 272

Мобілізація з 25 років може додати ЗСУ 100 тисяч бійців
Мобілізація з 25 років може додати ЗСУ 100 тисяч бійців

Мобілізація з 25 років може додати до Збройних сил України приблизно 100 тисяч молодих військовослужбовців.
вчера, 14:00 — 164

США готують ще один пакет термінової допомоги для України
США готують ще один пакет термінової допомоги для України

Сполучені Штати готують для України ще один пакет терміново необхідної допомоги.
вчера, 13:30 — 159