Контракти.ua

1731  —  13.11.21
Нове шкільне меню з'явиться в усіх школах через півтора місяця – Зеленська
Нове шкільне меню з'явиться в усіх школах через півтора місяця – Зеленська

Із Нового року нова система шкільного харчування має бути запроваджена по всій країні, хоча багато шкіл уже оновили меню з вересня.

Про це зазначила дружина Президента Олена Зеленська під час виступу на четвертому регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування» у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“До повного перезавантаження системи шкільного харчування залишається півтора місяця. Нові технологічні картки для всіх страв уже на сайті МОЗ, доступні всім. У багатьох школах уже усі ці страви на столах учнів з 1 вересня, з початку нового навчального року, а по всій країні вони мають з’явитися з Нового року”, - сказала вона.

Перша леді підкреслила, що непросто доводиться деяким школам оновлювати систему харчування, адже, за її словами, у багатьох є проблеми не тільки з меню, а з елементарними речами, наприклад, холодильниками, посудом, інколи навіть проточною водою.

“Але ми таким школам допомагаємо і будемо продовжувати допомагати оновлюватися, допомагати навчатися новому”, - запевнила дружина Президента.

Водночас вона нагадала дані дослідження ЮНІСЕФ, згідно з яким харчування мотивує дітей не тільки відвідувати школу, але і навчатися краще.

“Правильне харчування має стати звичкою, коли дитина ще маленька. І, звісно, їжа - це емоції. Коли діти сідають до столу вдома, вони їдять з батьками. Коли вони їдять у шкільній їдальні, вони сідають до столу з друзями, діляться емоціями, розмовляють”, - відзначила перша леді.

У цьому контексті Олена Зеленська розповіла, що їй подобається одеська ініціатива, коли в деяких школах фото шкільного меню публікують у соцмережах, поширюють в месенджерах.

“Уявіть, як буде чудово, коли їжу зі шкільної їдальні буде хотітися постити в Інстаграмі не тільки дітям, але і їх батькам”, - додала вона.

Як повідомлялося, реформу шкільного харчування започатковано з ініціативи дружини Президента. У травні цього року презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Оновлене меню розраховано на 4 тижні, включає 160 страв. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні.

Регіональний форум «Реформа шкільного харчування» у Львові відбувається в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі та є вже четвертим подібним форумом. Перший відбувся 13 серпня у м. Буча, другий – 9 вересня в Одесі, третій – 8 жовтня у Дніпрі.

Статьи по теме
Температура впаде на 4-7 градусів: названа дата різкого похолодання в Україні
Температура впаде на 4-7 градусів: названа дата різкого похолодання в Україні

Сьогодні та завтра в Україні ще буде тепло.
14.02 — 417

В Україні очікується майже +20: погода на тиждень від синоптика
В Україні очікується майже +20: погода на тиждень від синоптика

Погода в Україні 14 лютого 2024 спрогнозована тепла.
12.02 — 470

Потепління до +20: синоптики попередили про аномальне тепло
Потепління до +20: синоптики попередили про аномальне тепло

Його прогнозують в окремих регіонах.
08.02 — 453