Контракти.ua

617  —  11.11.21
У Києві почали вакцинувати від грипу в аптеках
У Києві почали вакцинувати від грипу в аптеках

У п'ятьох аптеках Києва з 10 по 14 листопада кожен охочий зможе вакцинуватися від грипу після консультації лікаря.

Пілотний проєкт з вакцинації запустили в одній із аптечних мереж, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можливість прийти в аптеку, придбати вакцину та одразу зробити щеплення значно спрощує доступ до вакцинації. В умовах пандемії COVID-19 це має надзвичайно важливе значення. Ми сподіваємося, що пілотний проєкт зі щеплення від грипу в аптеках буде успішно реалізований, масштабований і продовжиться наступного року. Це — ще один крок до трансформування системи охорони здоров’я та наближення її до європейських стандартів», — зазначила під час презентації проєкту генеральна директорка Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності МОЗ Ірина Руденко.

Вакцинацію від грипу може пройти особа віком від 18 років. Вакцину можна придбати безпосередньо в аптечному закладі, середня її вартість — до 300 грн.

Перед щепленням медичний працівник проведе стандартний огляд, а після щеплення видасть довідку, де вказано, якою саме вакциною було проведено імунізацію.

Аптеки, що беруть участь у пілотному проєкті, розташовані в Києві за адресами (вакцинація проводиться з 8:00 до 20:00): вул. Ярославів Вал, 20; вул. Московська, 46/2; вул. Велика Васильківська, 112-а; вул. Дмитрівська, 2; вул. Срібнокільська, 2-а.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я намір внести зміни в порядок проведення профілактичних щеплень, якими планує передбачити можливість проведення щеплень без залучення лікаря, коли вакцинацію здійснюють медична сестра або фельдшер.

Статьи по теме
У Києві побитий 88-річний температурний рекорд
У Києві побитий 88-річний температурний рекорд

За даними метеорологів, мінімальна температура повітря у Києві у неділю, 4 лютого, склала +4,6°С.
06.02 — 303

Мокрий сніг та температурні
Мокрий сніг та температурні "гойдалки". Синоптики дали прогноз на 3 квітня

У понеділок, 3 квітня, в Україні очікується дощ та мокрий сніг залежно від температури, причому вночі в деяких регіонах буде мороз, а вдень, наприклад, на півдні, до +15. Вітер буде поривчастим, місцями - ожеледиця.
03.04.23 — 446

Поворот на весну: коли у Києві відбудеться перелом у погоді
Поворот на весну: коли у Києві відбудеться перелом у погоді

В Україну прийшло похолодання, у результаті чого в деяких регіонах країни температура опуститься до -22 градусів уночі, однак після нього знову настане потепління, а потім українці, зокрема й мешканці Києва, відчують подих весни.
08.02.23 — 702