Контракти.ua

453  —  10.11.21
Суд у Тбілісі скасував арешт Саакашвілі за однією зі справ
Суд у Тбілісі скасував арешт Саакашвілі за однією зі справ

Тбіліський міський суд анулював арешт екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні, у справі про розгін мітингу в листопаді 2007 року.

Таке рішення ухвалила колегія суддів, повідомляє Інтерфакс у середу, 10 листопада.

Вказано, що в ході судового засідання, на якому сам екс-президент не був присутній, суддя Ніно Еліешвілі роз'яснила, що суд не бачить необхідності використання призначеного у вигляді запобіжного заходу арешту щодо Саакашвілі.

Тим часом, суд заочно залишив чинним запобіжний захід у вигляді арешту стосовно двох інших фігурантів цієї справи - Зураба Адеїшвілі (колишній генпрокурор) та Давида Кезерашвілі (колишній міністр оборони). Вони перебувають у розшуку.

Саакашвілі, Адеїшвілі та Кезерашвілі є обвинуваченими у справі про розгін мітингу 7 листопада 2007 року, вторгнення силовиків у телекомпанію Імеді та присвоєння майна покійного бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі. Саакашвілі звинувачують у перевищенні службових повноважень. Звинувачення передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Наступне засідання суду у вказаній справі має відбутися 29 листопада.

Статьи по теме
Справа про спробу зґвалтування. Суд зобов'язав Трампа виплатити понад 80 млн доларів
Справа про спробу зґвалтування. Суд зобов'язав Трампа виплатити понад 80 млн доларів

Федеральний суд Нью-Йорка зобов’язав Дональда Трампа виплатити 83,3 мільйона доларів компенсації письменниці та журналістці Джин Керролл за наклеп.
28.01 — 211

"Ізраїль веде найсправедливішу війну": постпред переконує, що судити слід ООН

"Кожен орган ООН нині є «зброєю проти Ізраїлю", - постпред.
14.01 — 276