Контракти.ua

763  —  10.11.21
Понад 45% киян повністю вакцинувались від COVID-19 – КМДА
Понад 45% киян повністю вакцинувались від COVID-19 – КМДА

Від початку вакцинальної кампанії у столиці здійснено понад 2,5 млн щеплень: однією дозою – майже 1,4 млн щеплень, другою дозою – понад 1,1 млн.

Як передає Укрінформ, про це зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє Офіційний портал Києва.

«Київ традиційно втримує лідерство у вакцинальній кампанії. За підрахунками Міністерства охорони здоров’я, загалом першу дозу вакцини проти COVID-19 отримало вже 57% населення столиці, повний курс щеплення – 45,7% киян», – сказала Старостенко.

Проте, за її словами, місто продовжує нарощувати вакцинальні потужності.

«Ми відкриваємо нові тимчасові вакцинальні пункти у торговельно-розважальних центрах, ЦНАПах, на ринках, вокзалах – там, де містянам буде зручно швидко зробити щеплення. Загалом у столиці працює 40 таких пунктів, і з початку їхнього відкриття лише в торгових мережах уже здійснено понад 193 тис. щеплень. Кожен такий пункт працює із дотриманням усіх санітарних норм та стандартів», – наголосила заступниця голови КМДА.

На сьогодні у Києві працюють: 148 кабінетів щеплень у медзакладах охорони здоров’я первинної ланки; 21 міні-вакцинальний центрЦентр масової вакцинації, створений на базі МВЦ; 53 мобільні бригади; 40 тимчасових вакцинальних пунктів у торговельно-розважальних центрах, Центрах надання адміністративних послуг, на Центральному автовокзалі та на Житньому ринку.

Як повідомлялося, у Києві за минулу добу зафіксовано 1 204 підтверджені випадки захворювання на коронавірус.

Статьи по теме
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись

Сорт Autumnalis Rosea – з ранньоквітучих. Біло-рожеві квіти починають розпускатися вже у березні.
30.03.23 — 3263

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.
11.02.23 — 5254

На Київ насувається потужний снігопад
На Київ насувається потужний снігопад

У Києві в ніч із 10 на 11 січня прогнозують потужний снігопад. Водіїв закликають утриматися від поїздок на авто під час негоди.
10.01.23 — 2936