Контракти.ua

474  —  06.11.21
До ТРЦ у «червоних» зонах пускатимуть нещеплених, які йдуть у центри вакцинації - МОЗ
До ТРЦ у «червоних» зонах пускатимуть нещеплених, які йдуть у центри вакцинації - МОЗ

В Україні центри вакцинації проти коронавірусу та пункти щеплень працюють незалежно від рівня епідемічної небезпеки.

Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства охорони здоров’я, передає Укрінформ.

“Пункти щеплень та центри масової вакцинації працюють незалежно від рівня епіднебезпеки”, - йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що вакцинуватися проти COVID-19 у центрах вакцинації можна і у регіонах, де встановили червоний рівень епіднебезпеки: у першу чергу йдеться про торговельно-розважальні центри.

“Важливо, що наразі в Україні діють карантинні правила, відповідно до яких відвідувати торговельно-розважальні центри на червоному рівні можна лише за умови 100% вакцинації проти COVID-19 або ж наявності чинного негативного тесту на коронавірусну хворобу. Проте у випадку, якщо людина прийшла до центру вакцинації, який розташований саме в ТРЦ, суб’єкт господарювання може дозволити їй зайти для отримання щеплення”, - поінформували у МОЗ.

Зазначається, що у такому випадку суб’єкту господарювання треба точно бути впевненим, що людина пішла робити щеплення, а не гуляти по ТРЦ.

“Також варто переконатись, що після отримання щеплення громадянин залишив заклад. Оскільки відвідувати, до прикладу ТРЦ, у регіонах із червоним рівнем епіднебезпеки дозволено людям із зеленими COVID-сертифікатами або негативними тестами”, - уточнюється у повідомленні.

У МОЗ рекомендують для того, щоб не порушувати чинні норми, облаштувати у додатковий вхід та вихід для тих, хто бажає вакцинуватися у закладах, доступу до яких без документу про вакцинацію або негативного тесту немає, а також перевіряти довідки про вакцинацію чи результати тестування на вході в непродовольчі магазини.

Як повідомлялося, перший заступник голови Верховної Ради, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко поінформував, що у Раді не проводитимуть безкоштовні тестування на коронавірус для народних депутатів у межах реалізації ухваленої постанови про допуск до адміністративних будівель Верховної Ради лише за наявності документів, що підтверджують COVID-19-щеплення, або негативний результат ПЛР-тесту.