Контракти.ua

839  —  03.11.21
У жовтні підтримка ОПЗЖ знизилась, "ЄС" та "УДАРу" зросла, - опитування
У жовтні підтримка ОПЗЖ знизилась,

Якби вибори до Верховної ради відбулися наприкінці жовтня 2021 року, то до парламенту могли б потрапити до 9 партій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

"Слугу народу" готові підтримати 20% виборців серед тих, хто буде голосувати та визначився з вибором, "Європейську солідарність" - 15,8% українців, "Опозиційну платформу - За життя" - 12%, "Батьківщину" - 10,9%. За партію "Сила і честь" готові віддати голоси 6,4% виборців, за партію Мураєва "Наші" - 6,3%, "Українська стратегія Гройсмана" - 5,3%.

"УДАР Віталія Кличка" знаходиться на межі проходження до Верховної ради. Його підтримка становить 4,2%. З урахуванням статистичної похибки ця партія може подолати 5%-й бар’єр.

Підтримка інших політичних сил становить менше 4%.

Порівняно з вересневим дослідженням "Рейтингу", підтримка "Слуги народу" зменшилася на 5,4%, ОПЗЖ - на 0,4%. Інші політичні сили, які мають шанси пройти до парламенту, покращили свої позиції.

Опитування проводилося 21-23 жовтня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). В опитуванні взяли участь 2,5 тис. українців старше 18 років з усіх областей України, за виключенням тимчасово окупованих територій. Репрезентативність з довірчою імовірністю 0,95 не більше 2,0.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", якби вибори президента України пройшли в кінці жовтня 2021 року, то в першому турі найбільше набрав Володимир Зеленський - 25,1% серед тих, хто голосуватиме і визначився з вибором. У порівнянні з початком вересня (31,1%) рейтинг чинного президента знизився.

Статьи по теме
Чотири причини, які дозволяють не приходити до ТЦК після вручення повістки
Чотири причини, які дозволяють не приходити до ТЦК після вручення повістки

Причини треба підтвердити документально.
27.05 — 268

Уряд визначив місця вручення повісток та уповноважених
Уряд визначив місця вручення повісток та уповноважених

Кабінет міністрів затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.
21.05 — 284

Повістка в двері: чи вважатиметься законно врученою
Повістка в двері: чи вважатиметься законно врученою

Просто прикріплена повістка у дверях - не має юридичної сили.
13.05 — 232