Контракти.ua

4005  —  03.11.21
Рейтинг партій: які політсили проходять до Верховної ради
Рейтинг партій: які політсили проходять до Верховної ради

Якби вибори відбувалися наприкінці кінці жовтня, до Верховної ради пройшли б п’ять політичних сил: "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Батьківщина", "ЄС", "Сила і честь". Також близькі до 5% прохідного бар’єру умовна партія Дмитра Разумкова і Радикальна партія.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування КМІС.

Найбільшу підтримку мають партії "Слуга народу" (18,3% серед тих, хто визначився з вибором), "ОПЗЖ" (17,0%), "Батьківщина" (15,4%), "ЄС" (15,1%). Різниця всіх чотирьох партій у межах статистичної похибки.

Понад 5% має також партія "Сила і честь" (5,6%). Трохи менше прохідного бар’єру мають партія Разумкова (4,5%) і Радикальна партія (4,5%). Порівняно з липнем підтримка топ-партій змінилася в межах похибки.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування протягом 20-25 жовтня 2021 року по всій Україні крім окупованих Росією територій. Методом особистого (face-to-face) інтерв’ю з використанням планшета (CAPI, computer-assisted personal interviews) опитано 2028 респондентів. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,9% - для показників близьких до 25%, 2,2% - для показників близьких до 12%, 1,5% - для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", якби вибори до Верховної ради відбулися наприкінці жовтня 2021 року, то найбільше отримала б партія "Слуга народу" - 20,4% серед тих, хто визначився і має намір проголосувати. У порівнянні з початком вересня (25,8%) рейтинг партії знизився.

Статьи по теме
Реорганізація 67-ї бригади ЗСУ: речник ОСУВ
Реорганізація 67-ї бригади ЗСУ: речник ОСУВ "Таврія" пояснив призначення нового керівництва

Волошин уточнив, що штурмовий батальйон 67-ї окремої механізованої бригади перепрофілюють в окрему штурмову військову частину для виконання спеціальних бойових завдань.
19.04 — 646

За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК
За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК

Повістки військовозобов'язаним можуть вручати не лише співробітники територіальних центрів комплектування. Це можуть також робити виконавчі органи сільських, селищних та міських рад за розпорядженням відповідного ТЦК.
15.04 — 207