Контракти.ua

539  —  31.10.21
ОПОРА заявляє про порушення на місцевих виборах
ОПОРА заявляє про порушення на місцевих виборах

У Харкові на виборах мера спостерігачі ОПОРИ зафіксували більшу кількість процедурних порушень порівняно з двома округами у Херсонській та Черкаській областях, де обирають народних депутатів.

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами голови правління організації Ольги Айвазовської, дві третини виборчих дільниць у Харкові – 73,6% – розпочали ранкове засідання о 7:15 або пізніше.

"Тому не всі суб'єкти виборчого процесу мали можливість стежити, де знаходилися виборчі бюлетені вночі, чи були вони в сейфі і чи не було пошкоджено друк, чи збережено виборчу документацію тощо", - розповіла Айвазовська на брифінгу.

Як повідомив координатор ОПОРИ у Харкові Микола Зінченко, на дільниці по вулиці Луї Пастера помітили виборця, який фотографував бюлетень. Правоохоронці затримали чоловіка та викликали слідчо-оперативну групу.

А на дві спецдільниці – у міському перинатальному центрі, та у пологовому будинку №7 – не допускали спостерігачів ОПОРИ, вимагали негативний ПЛР-тест чи сертифікат про вакцинацію.

Крім того, у Харкові на виборчій дільниці №631306 на вул. Олеся Гончара, що на території Міської клінічної лікарні №14 ім. проф. Л.Л.Гіршмана, спостерігач цивільної мережі ОПОРА зафіксував підписання порожнього протоколу та звернувся до поліції.

"Спостерігач зафіксував, що у порожньому протоколі вже підписалися голова, заступник та секретар дільничної виборчої комісії. Також є підписи членів ДВК та навіть офіційного спостерігача", - повідомляється на сайті ОПОРИ.

Нагадаємо, в Україні в неділю, 31 жовтня, відбуваються проміжні вибори депутатів Верховної Ради у двох виборчих округах, а також місцеві вибори чотирьох міських голів, двох селищних голів, п'яти сільських голів, а також низка виборів депутатів місцевих рад.

Статьи по теме
У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів
У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн.
16.04 — 164

Вибори в Україні під час воєнного стану неможливі: в
Вибори в Україні під час воєнного стану неможливі: в "Слузі народу" пояснили чому

Проведення виборів в Україні під час воєнного стану неможливе. Серед головних практичних проблем, наприклад, неможливість забезпечити повноцінну участь у виборах військовослужбовців та українців за кордоном.
22.03 — 219

Як фальсифікували
Як фальсифікували "вибори Путіна": росіяни "намалювали" рекордну явку на ТОТ

Ворог вигадав височезну явку на українських територіях, де немає значної частини жителів, де цілі міста зруйновані та порожні.
19.03 — 219