Контракти.ua

600  —  29.10.21
Нацрада відстежуватиме фейки про COVID-19
Нацрада відстежуватиме фейки про COVID-19

Ситуація, яку спостерігає Національна рада з поширенням в медіа фейкової інформації про СOVID-19, змусила регуляторний орган запровадити спеціальний моніторинг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба регулятора.

«Моніторинг відстежуватиме появу в ЗМІ таких небезпечних повідомлень», - повідомив під час засідання 28 жовтня член Національної ради Максим Онопрієнко.

Він зазначив, що в умовах пандемії коронавірусу українське суспільство зіткнулося ще з однією епідемією – розповсюдження фейків, дезінформації та відвертої брехні. Це впливає не тільки на здоров’я людей, а й на безпеку та довіру до держави в цілому. Як наслідок, Україна зазнає непоправних втрат через шкоду здоров’ю громадян та смерті, спричинені пандемією.

Тому Національна рада закликає мовників об’єктивно та неупереджено інформувати населення про пандемію COVID-19 і способи боротьби з нею.

«Ми звертаємося до ліцензіатів з наполегливим проханням ретельно перевіряти джерела інформації, виконувати законодавчі вимоги щодо достовірності та об’єктивності висвітлення подій та не поширювати фейковий контент про коронавірус та вакцинацію», – наголосив Онопрієнко.

Як повідомляється, Національна рада вже активізувала офіційний моніторинг телерадіопрограм стосовно поширення дезінформації щодо антиковідних заходів. У разі поширення інформації, яка може погіршити епідеміологічну ситуацію, регулятор застосовуватиме санкції до ліцензіатів на підставі статті 6 та/або 59 Закону України «Про телебачення та радіомовлення».