Контракти.ua

763  —  28.10.21
Новий радіолокаційний комплекс «Мінерал-У» пройшов випробування
Новий радіолокаційний комплекс «Мінерал-У» пройшов випробування

Мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс «Мінерал-У», розроблений Науково-дослідним інститутом радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація», успішно пройшов попередні випробування.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпрому».

«За підсумками випробувань «Мінерал-У» було визнано таким, що відповідає заявленим тактико-технічним характеристикам. На черзі – державні випробування РЛК, який передусім призначено для роботи разом з береговим ракетним комплексом «Нептун», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на першому етапі фахівці перевірили технічні параметри кожної частини комплексу «Мінерал-У» окремо, зокрема потужність передавача, чутливість приймача, час затримки, технічні властивості.

Уже під час другого етапу техніку було встановлено на шасі, після чого випробувано у цілому: дальність виявлення цілей, роботу в широкому спектрі частотних діапазонів, мобільність комплексу, а також інші параметри.

«Мінерал-У» - це мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс, який виявляє та класифікує надводні об’єкти на відстані до 500–600 км завдяки пасивному каналу, а може проводити дорозвідку з використанням активного каналу.

Уперше цей комплекс продемонстрували широкому загалу під час військового параду до 30-річчя незалежності України, який відбувся у Києві 24 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, українські спецекспортери за 9 місяців одержали понад 454 мільйони доларів за виконання зовнішньоекономічних контрактів, майже на половину більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Фото: Укроборонпром

 

Статьи по теме
Укроборонпром планує створити бойових роботів
Укроборонпром планує створити бойових роботів

ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, Інноваційний холдинг Sikorsky Challenge і команда розробників проєкту «Мобільні бойові роботи» підписали договір про співпрацю, в рамках якої відбудеться створення вітчизняних машини для виконання військових завдань.
12.11.21 — 603

Україна почала виробляти боєприпаси для гранатометів
Україна почала виробляти боєприпаси для гранатометів

"Укроборонпром" презентував боєприпас для підствольного гранатомета ВОГ-17В українського виробництва.
02.11.21 — 984

Эксперты назвали подлодки, способные уничтожить мир
Эксперты назвали подлодки, способные уничтожить мир

Пять подводных лодок способны уничтожить мир за полчаса. Три из них - российские, две - американские.
30.01.20 — 1023