Контракти.ua

923  —  28.10.21
Аеропорт «Стамбул» визнали найкращим у Європі
Аеропорт «Стамбул» визнали найкращим у Європі

Міжнародна рада аеропортів (ACI) визначила міжнародний аеропорт «Стамбул» як «Кращий аеропорт Європи» в категорії аеропортів з пасажиропотоком понад 40 млн та «Доступний аеропорт».

Нагороди було вручено на 17-й церемонії ACI Europe Awards, повідомили Укріфнорму в пресслужбі міжнародного аеропрту «Стамбул».

«У ці надзвичайні та складні часи, в які опинилася наша галузь, аеропорт «Стамбул» продемонстрував велику витривалість, зосередившись на інвестиціях та інфраструктурі. Факт, що вони виграли не одну, а дві нагороди - «Найкращий аеропорт» та «Доступний аеропорт» свідчить про те, що вони зберігали неперевершену гостинність до своїх пасажирів, не відмовляючись від своїх довгострокових цілей для свого бізнесу та спільноти», - сказав генеральний директор ACI Europe Олів'є Янкович.

Міжнародна рада аеропортів відзначила заходи, які було вжито аеропортом «Стамбул» для безпеки пасажироперевезень в умовах пандемії.

«Хоча авіаційний сектор був одним із тих, що найбільше відчули негативні наслідки пандемії COVID-19, що кинула величезний виклик світові, аеропорт «Стамбул» отримав визнання за управління в умовах кризи і забезпечив продовження перевезень та продажів на оптимально можливому рівні», - йдеться в обґрунтуванні номінації.

Нагороду «Доступний аеропорт» було отримано завдяки доступності та концепції безбар’єрного аеропорту, закладеній ще на етапі проєктування, а також завдяки різноманітним послугам для пасажирів.

«Коли почалася пандемія, ми були аеропортом, який обслуговував 200 тисяч пасажирів на добу протягом першого року, і швидко просувалися вперед. У той час, коли були лише вантажні рейси та операції з евакуації, не було можливості виконувати рейси, ми не спинилися через обставини, а шукали способи забезпечення здорових умов та безпеки для наших пасажирів, а також організації безпечного робочого середовища нашим співробітникам», - сказав на церемонії генеральний директор аеропорту «Стамбул» Кадрі Самсунлу.

Нагороди були вручені головному гендиректору аеропорту «Стамбул» на церемонії, що відбулася 26 жовтня в рамках щорічного конгресу та генеральної асамблеї Міжнародної ради аеропортів у Женеві.

Нагорода ACI Europe Awards - щорічне відзначення найкращих аеропортів світу, які є лідерами галузі в галузі, включаючи досягнення у сфері екологічних інновацій, укправління людськими ресурсами, доступність та цифрові трансформації.