Контракти.ua

603  —  27.10.21
У Львові помер народний художник України Мирослав Откович
У Львові помер народний художник України Мирослав Откович

У Львові на 75-му році життя відійшов у вічність художник-аквареліст, реставратор, заслужений діяч мистецтв та народний художник України Мирослав Откович.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Нам пощастило бути сучасниками такої талановитої та справді великої людини, як пан Мирослав. Сумуємо всім містом – це велика втрата», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Мирослав Откович – відомий у Львові художник-аквареліст, сценограф та реставратор. Був членом Національної спілки художників України з 1980 року, заслужений діяч мистецтв України (2001), народний художник України (2009).

Откович був ініціатором організації професійної реставраційної освіти у Львівському коледжі декоративного та ужиткового мистецтва імені І. Труша та Львівській національній академії мистецтв. Автор проєкту «Реставрація іконостаса з церкви Воздвиження Чесного Хреста монастиря Скит Манявський», авторства Йова Кондзелевича (Богородчанський іконостас) – пам'ятки мистецтва національного значення.

Статьи по теме
"Краще б вони спалили хату, забрали усе, лише б дітей лишили": окупанти розстріляли трьох підлітків на Чернігівщині

В середині березня в селі Мохнатин на Чернігівщині із кулеметів та гармати російські військові розстріляли трьох підлітків, які просто йшли вулицею.
23.06.22 — 643

Через війну Росії проти України загинули 148 дітей
Через війну Росії проти України загинули 148 дітей

З початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 148 українських дітей. Ще 232 дитини отримали поранення.
31.03.22 — 603

В Україні російські війська знищили майже 4,5 тисячі житлових будинків
В Україні російські війська знищили майже 4,5 тисячі житлових будинків

Російські війська в Україні знищили близько 4500 житлових будинків, 100 підприємств, близько 400 закладів освіти та 150 закладів охорони здоров’я.
26.03.22 — 630