Контракти.ua

1264  —  22.10.21
В Україні введуть нові платіжки за "комуналку"
В Україні введуть нові платіжки за

Громадяни України почнуть отримувати платіжки за комунальні послуги в новому форматі. Тепер у них буде вказуватися інформація про споживання і якість послуг, а також про енергоефективні програми.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

Такий формат передбачає новий закон про енергоефективність, який Рада ухвалила 21 жовтня.

"Для об'єктивного інформування населення та ефективного впровадження інструментів державної підтримки у сфері енергоефективності законом передбачається розробити новий формат платіжки за комунальні послуги. Платіжка міститиме детальну інформацію щодо споживання, зокрема, з порівнянням поточних показників із торішніми, доступних енергоефективних програм, якості послуг з постачання природного газу і електричної енергії", - розповіла заступник міністра енергетики Юлія Підкоморна.

У Міненерго сподіваються, що новий закон дозволить підвищити енергоефективність бюджетної сфери та доступність комунальних послуг для населення, а також зменшити витрати на теплопостачання.

Підвищення енергоефективності сприятиме економії коштів і скорочення споживання енергоресурсів і, в кінцевому підсумку, допоможе запобігти кліматичним змінам, підкреслили в прес-службі міністерства.