Контракти.ua

747  —  21.10.21
В Україні спрощують самоізоляцію після подорожей
В Україні спрощують самоізоляцію після подорожей

При перетині держкордону України невакцинованим людям необхідно встановити додаток Вдома тільки на 72 години, поки людина не зробить тест на Covid.

Про це повідомляє Мінцифри у четвер, 21 жовтня.

Кабмін змінив правила самоізоляції, але вони набудуть чинності після офіційного опублікування постанови. Зокрема, необхідність проходити контроль на основі даних геолокації і розпізнавання обличчя більше не буде. Додаток більше не буде відслідковувати геолокацію, а через 72 години буде скасовано.

Протягом 72 годин людина повинна зробити ПЛР або антиген тест. В додаток автоматично підтягнеться негативний результат. При цьому тест обов'язково повинен бути зроблений в лабораторії, верифікованій МОЗ. Потім додаток можна видалити. Водночас у разі позитивного результату потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю.

Однак якщо людина з якихось причин не зробила тест після перетину кордону, через 72 години додаток буде вимкнено, а інформація автоматично передається в правоохоронні органи. Вони будуть вибірково перевіряти перебування в місці самоізоляції.

Нарешті, якщо людина не захоче встановлювати додаток, то громадянам України доведеться пройти 14-денну обсервацію, а іноземцям будуть відмовляти у в'їзді на територію України.

Статьи по теме
Мінцифри оголосило полювання на російські
Мінцифри оголосило полювання на російські "Бастіони" в Криму та просить допомоги у зборі інформації

В Мінцифри розшукують російські ракетні комплекси "Бастіон" в окупованому Криму. Саме з них росіяни запускають експериментальні гіперзвукові ракети "Циркон", які долітають до українських міст за лічені хвилини.
10.04 — 264

Чи вручатимуть повістки через месенджери: що кажуть в Мінцифри
Чи вручатимуть повістки через месенджери: що кажуть в Мінцифри

В Україні запустити видачу повісток через месенджери технічно неможливо. Принаймні, цього року.
04.04.23 — 1524

Ляшко назвав терміни завершення піка COVID-хвилі
Ляшко назвав терміни завершення піка COVID-хвилі

За два-три тижні Україна пройде пік захворюваності цієї хвилі коронавірусу.
18.02.22 — 5460