Контракти.ua

474  —  21.10.21
Вітренко назвав вартість водневого проекту "Нафтогазу" і RWE
Вітренко назвав вартість водневого проекту

Вартість водневого проекту НАК "Нафтогаз України" та німецької компанії RWE Supply & Trading з виробництва "зеленого" аміаку оцінюється в 500 млн євро. Термін реалізації становить від одного до трьох років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю голови НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка DW Ukrainian.

"Ми зараз оцінюємо вартість цього проекту приблизно в 500 млн євро. Економічний ефект від цього проекту значно перевищить інвестиції в нього, але багато що залежить від регулювання, як на європейському ринку, так і в Німеччині, тому що вся ця індустрія "зеленого" водню є новою, і навіть зараз немає остаточного рішення німецького уряду як воно буде розвивати водневу енергетику в Німеччині, а від цього залежить остаточна рентабельність проекту", - сказав він.

Вітренко зазначив, що залежно від варіантів виконання проекту термін його реалізації становить від одного до трьох років.

Він повідомив, що в рамках проекту планується виробництво з відновлюваної електроенергії та води "зеленого" водню, який далі буде перероблений в "зелений" аміак з його подальшим транспортуванням морським шляхом до Німеччини.

Нагадаємо, "Нафтогаз України" і RWE Suppl & Trading в серпні 2021 року підписали меморандум, згідно з яким планується вивчити можливості співпраці зі створення виробництва "зеленого" водню і його похідних, зокрема аміаку. Йдеться про розвиток проектів з виробництва та зберігання "зеленого" водню та аміаку в Україні та їх експорту до Німеччини.

Статьи по теме
Україна пройшла зиму на газі власного видобутку, – Нафтогаз
Україна пройшла зиму на газі власного видобутку, – Нафтогаз

Україна пройшла зиму на газі власного видобутку.
01.03 — 211

Очільник Нафтогазу пояснив, чому Україна продовжує транспортувати російський газ до ЄС
Очільник Нафтогазу пояснив, чому Україна продовжує транспортувати російський газ до ЄС

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов пояснив, чому наша держава продовжує транзит своє територією російського газу до ЄС.
29.10.23 — 392

Чи чекати підвищення тарифу на газ для населення взимку: заява
Чи чекати підвищення тарифу на газ для населення взимку: заява "Нафтогазу"

Під час війни в Україні діє заборона для підвищувати ціни на газ для населення. У "Нафтогазі" розуміють та підтримують цю логіку.
25.09.23 — 329