Контракти.ua

620  —  21.10.21
Як оформити субсидію, коли є борги - роз’яснення
Як оформити субсидію, коли є борги - роз’яснення

Громадяни, які мають заборгованість з оплати послуг і не можуть без допомоги держави сплачувати платежі за послуги, мають можливість укласти договір реструктуризації і звернутися до органу соцзахисту населення з питання призначення житлової субсидії.

Про це інформує пресслужба Міністерства соціальної політики України.

«Громадяни, які мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, також можуть оформити житлову субсидію. Відповідно до законодавства, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн)», - ідеться у повідомленні.

Водночас, зауважують у відомстві, житлова субсидія призначається у випадку наявності заборгованості, якщо укладено договір про реструктуризацію цієї заборгованості.

Із питання укладення зазначеного договору в Мінсоцполітики радять споживачам звернутися до надавачів відповідних комунальних послуг.

При цьому, наголошують у відомстві, якщо такий договір буде укладено протягом двох місяців з початку опалювального сезону, житлова субсидія буде призначена з початку сезону.

«Таким чином, рекомендуємо громадянам, які мають заборгованість з оплати послуг і не можуть без допомоги держави сплачувати платежі за послуги, укласти договір реструктуризації і звернутися до органу соціального захисту населення з питання призначення житлової субсидії», - зазначають у міністерстві.

Як повідомлялося, перевірити призначення житлової субсидії за даними Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій можна на сайті Державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики».

Статьи по теме
Роботодавці планують частіше звільняти працівників, ніж брати на роботу
Роботодавці планують частіше звільняти працівників, ніж брати на роботу

Ринок праці в Україні наразі переживає чергову кризу. З одного боку роботодавці часто стикаються з дефіцитом працівників, з іншого - умови ведення бізнесу погіршуються. Так, відсутність безпеки, відключення світла, мобілізація, зростання податків не сприяють планам на майбутнє, у тому числі щодо кількість співробітників.
08.09 — 150

У Пенсійному фонді пояснили, як рахуватимуть субсидії за квітень
У Пенсійному фонді пояснили, як рахуватимуть субсидії за квітень

Розмір житлової субсидії за квітень, який буде виплачений у травні, буде обчислено за 15 днів опалювального сезону, який завершився 15 квітня.
02.05 — 276

Як подати спрощену заяву на житлову субсидію через «Дію»
Як подати спрощену заяву на житлову субсидію через «Дію»

Українці, які не можуть самостійно оплачувати комунальні послуги, можуть звернутися за отриманням житлової субсидії.
14.04 — 240