Контракти.ua

718  —  21.10.21
Білий дім оголосив план вакцинації 28 мільйонів дітей у США
Білий дім оголосив план вакцинації 28 мільйонів дітей у США

Адміністрація Байдена планує вже за кілька тижнів розпочати широкомасштабну вакцинацію дітей у США віком від п’яти років, загальна кількість яких охоплюватиме щонайменше 28 мільйонів осіб.

Про це йдеться в документі, оприлюдненому Білим домом у середу, передає Укрінформ.

«Адміністрація закупила достатню кількість вакцин для вакцинації 28 мільйонів дітей віком від 5 до 11 років»,- зауважили в Білому домі.

Компанії Pfizer і Biontech подали запит регуляторам США для схвалення розробленої ними вакцини від коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років ще 7 жовтня. Реалізація програми щеплень розпочнеться після офіційного ухвалення позитивного рішення про вакцинацію. При цьому зазначається, що незалежні дорадчі органи регуляторів FDA та CDC заплановані на 26 жовтня та 2-3 листопада відповідно.

Застосовуватиметься вакцина Pfizer/BioNTech. У разі її ухвалення, для малолітніх дітей використовуватиметься доза та суміш, спеціально розроблені для цієї вікової групи. Крім того, вакцина постачатиметься з усіма допоміжними матеріалами, необхідними для обслуговування дітей, включно з маленькими голками.

Вакцина Pfizer вимагає двох доз інтервалом три тижні, а також іще два тижні очікувань після другого щеплення для досягнення максимального рівня захисту. Тобто очікується, що діти, які отримають перше щеплення в листопаді, будуть повністю вакциновані до Різдва.

«Адміністрація у взаємодії з місцевими органами влади зробить щеплення доступними по всій країні», - підкреслили в Білому домі. Для цього в США буде розгорнуто понад 25 тисяч педіатричних пунктів, у тому числі в школах, інших навчальних закладах, місцевих аптеках, первинних пунктах медично-санітарної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, у США дозволена вакцинація препаратом Pfizer/BioNTech для дітей від 12 років. Наразі мінімум одну дозу вже отримали близько 219 мільйонів американців старше цього віку. Зниження вікового порогу для вакцинації дозволить суттєво обмежити поширення COVID-19, особливо більш вірулентного дельта-варіанту, та підвищить безпеку перебування дітей у садочках і школах.

Статьи по теме
Туреччина допоможе США з тротилом для збільшення виробництва боєприпасів, - Bloomberg
Туреччина допоможе США з тротилом для збільшення виробництва боєприпасів, - Bloomberg

Туреччина постачатиме до США тротил, щоб збільшити виробництво артилерійських снарядів. Попит на них зріс через війну в Україні.
вчера, 16:53 — 181

Байден закликав збільшити податки для мілярдерів, у тому числі для допомоги Україні від “м’ясника Путіна”
Байден закликав збільшити податки для мілярдерів, у тому числі для допомоги Україні від “м’ясника Путіна”

Президент США Джо Байден під час виступу у Північній Кароліні виступив з ініціативою збільшити податки для мілярдерів із 8,2% до 25%.
27.03 — 186

Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів для уникнення шатдауну
Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів для уникнення шатдауну

Сенат США схвалив законопроєкт про фінансування уряду на 1,2 трлн доларів. Тепер документ повинен підписати президент Джо Байден.
23.03 — 150