Контракти.ua

3339  —  21.10.21
Як українці ставляться до відставки Разумкова
Як українці ставляться до відставки Разумкова

До відставки Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради України позитивно ставляться 8% опитаних українців.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 15-18 жовтня.

Згідно з даними опитування, позитивно ставляться до відставки Разумкова 8% респондентів, негативно – 39,1%. Ще для 44,1% опитування байдуже до цього питання.

При цьому більшість респондентів – 57,2% – вважають, що відставка Разумкова нічого не змінить. Водночас 24,3% вбачають у цьому перетворення парламенту на "слухняний інструмент Офісу Президента", тоді як очікують пришвидшення реформ в країні 6,6%.

Опитування проводилось методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. У ньому взяли участь 1200 респондентів з усіх регіонів України (крім АР Крим) віком 18 років і старше.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на пленарному засіданні 7 жовтня 284голосами відкликала Разумкова з посади Голови ВР.

На відповідну посаду 8 жовтня був призначений колишній перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук.

Статьи по теме
Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради
Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради

ЗМІ знову матимуть доступ до кулуарів Верховної ради під час пленарних засідань. Журналісти зможуть працювати у парламенті у такому ж режимі, як і під час пандемії.
01.05 — 190

Україна тимчасово відступить від Європейської конвенції про захист прав людини
Україна тимчасово відступить від Європейської конвенції про захист прав людини

Україна переглянула положення своєї заяви про відступ від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини та пакту про громадянські та політичні права під час воєнного стану.
29.04 — 215