Контракти.ua

769  —  20.10.21
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, що робити, коли під час карантину змінюється настрій
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, що робити, коли під час карантину змінюється настрій

Через карантин і локдауни багато хто з нас помічає незвичну зміну настрою. Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів, в якому випадку потрібно терміново звернутися до лікаря.

Євген Комаровський підтвердив, що у багатьох людей дійсно з’явилися проблеми з психікою. Перша причина – перенесений коронавірус.

«На сьогодні вже доведено, що перенесена коронавірусна інфекція, особливо середньої тяжкості й її важка форма, не проходить безслідно, – сказав доктор Євген Комаровський на каналі «Україна». – Щонайменше в 1/3 пацієнтів, які одужали, covid-19 викликає серйозні проблеми з нервовою системою й дуже часто проблеми з психікою, зокрема депресію, синдром панічних розладів і т. ін.».

Друга причина зміни настрою – порушення звичного способу життя через карантин і локдауни. За словами ведучого рубрики «Запитай у Комаровського», ми втратили можливість нормально подорожувати, спілкуватися, до того ж наше інформаційне поле наповнене величезною кількістю страшилок, ми не знаємо, що буде далі.

Кандидат медичних наук назвав прості механізми профілактики проблем з психікою – це спілкування з хорошими людьми, прогулянки на свіжому повітрі, спорт, кіно, музика.

«Звичайно ж, у кожного з нас бувають невдалі дні, але якщо у вашому житті поганих днів більше, ніж хороших, не намагайтеся вирішити проблему самостійно, – попередив Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Дуже часто в такому випадку потрібна допомога професіонала – лікаря-психіатра».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Статьи по теме
У Києві можуть закрити школи через грип
У Києві можуть закрити школи через грип

У Києві зростає захворюванність на грип та ГРВІ серед дітей. Тому в столиці можуть закрити школи.
06.02 — 224

В Україні скасували
В Україні скасували "ковідні" обмеження. МОЗ відповіло на найпоширеніші питання

Після скасування карантинних обмежень, COVID-сертифікати припинили бути обов'язковими під час відвідувань публічних місць.
15.07.23 — 385

В Україні скасують карантин через COVID-19 — заява МОЗ
В Україні скасують карантин через COVID-19 — заява МОЗ

Зараз міністерство здійснює внутрішній аудит.
10.05.23 — 553