Контракти.ua

505  —  21.10.21
Центри вакцинації не припинятимуть роботу у «червоних» регіонах
Центри вакцинації не припинятимуть роботу у «червоних» регіонах

Центри вакцинації проти COVID-19 будуть працювати у регіонах, де встановили червоний рівень епіднебезпеки.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було ухвалене під час засідання уряду 20 жовтня, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Зазначається, що були хвалені зміни, які дозволять працювати центрам вакцинації на червоному рівні.

“Не перестаємо переконувати: лише вакцинація може врятувати людину від смерті та тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Мешканцям тих областей, які перебувають на жовтому рівні, раджу не чекати посилення карантину, щоб потім у чергах чекати на щеплення. Маємо робити 1,5 млн щеплень на тиждень. Регіони, де встановили червоний рівень, вже доводять: як тільки посилили епідемічні заходи, так охочих зробити щеплення різко побільшало. Тому прошу: не нехтуйте своїм життям та здоров’ям, подумайте про близьких, захистіть не лише себе, а й рідних від ризику програти у боротьбі із коронавірусною хворобою”, – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Наразі п’ять областей перебувають на червоному рівні епіднебезпеки. Йдеться про Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку та Одеську області.

Зазначається, що з часу запровадження там посилених протиепідемічних обмежень кількість зроблених щеплень у вказаних регіонах зросла вдвічі.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 18 912 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 679 185 особи, одужало – 2 344 799 особи, летальних випадків – 61 843, проведено ПЛР-тестувань – 13 709 705.

Статьи по теме
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим

У четвер, 29 лютого, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 6-11° тепла, на заході – до +19°.
29.02 — 299

Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою
Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою

Синоптикиня дала прогноз на початок весни в Україні.
27.02 — 244

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.
21.02 — 287