Контракти.ua

718  —  20.10.21
На передовій переговори ЗСУ захищають від росіян засоби радіозв’язку зі США - Таран
На передовій переговори ЗСУ захищають від росіян засоби радіозв’язку зі США - Таран

Допомога, яку Україна отримує від Сполучених Штатів в оборонній сфері, є дуже важливою та ефективною, адже вона посилює спроможності Збройних сил України в протистоянні агресії Російської Федерації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав міністр оборони Андрій Таран на брифінгу за підсумками переговорів з міністром оборони США Ллойдом Остіном, відповідаючи на запитання про ефективність американської безпекової допомоги для України.

“Ми вважаємо, що допомога від США збільшує наші спроможності. Кілька конкретних прикладів: наша система зв'язку на передовій в зоні операції Об'єднаних сил базується на американських засобах радіозв'язку, американських засобах криптозахисту. Наскільки вона ефективна? Вона дозволяє нам виконувати завдання і тримати в таємниці наші переговори від російських засобів перехоплення”, - розповів Таран.

Міністр також зазначив, що кораблі класу “Айленд” та швидкісні кораблі класу “Марк 6”, які незабаром надійдуть до українського війська, значно підвищать спроможності України на морі. Так само важливим є отримання засобів контрбатарейної боротьби.

Окремо міністр оборони України відзначив важливість співпраці з американськими радниками в оборонній сфері.

Таран наголосив, що одним із головних його завдань на посаді міністра було досягнення взаємосумісності ЗСУ з арміями країн-членів НАТО. На цьому шляху Україна просунулась досить далеко, в тому числі завдяки тісній взаємодії та співпраці із радниками зі Сполучених Штатів.

Водночас він звернув увагу, що Україна не лише запозичує чужий досвід, а й ділиться власним, який Збройні сили здобули під час військової боротьби з РФ. “Такого досвіду, який є в Збройних силах України, мабуть, ні у кого в світі немає”, - наголосив Таран.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін прибув у вівторок до України в рамках робочого візиту. Він взяв участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Цього ж дня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з міністром оборони США Ллойдом Остіном, під час якої обговорять питання двостороннього співробітництва та співпраці у сфері регіональної безпеки.

Раніше повідомлялося, що на початку вересня у межах робочого візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки підписані важливі документи, зокрема, Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та США щодо комерційного співробітництва. Три угоди на загальну суму 2,5 млрд дол. США уклав державний концерн «Укроборонпром». Документи стосуються співпраці з американськими оборонними компаніями.

У липні командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа підтвердив можливість формування до кінця 2021 року дивізіону катерів типу Island, що дислокуватиметься в морському порту Південний. П'ять патрульних катерів матимуть відповідне озброєння.

Контрадмірал нагадав, що катери «Слов’янськ» і «Старобільськ», передані США восени 2019 року, вже перебувають у складі національного флоту, їх невдовзі теж обладнають сучасним озброєнням.

Статьи по теме
Америка знову в ділі: подивимось уважно на допомогу від США
Америка знову в ділі: подивимось уважно на допомогу від США

Ну що, у вівторок Сенат, в середу – президент. До кінця наступного тижня перший пакет МТД за програмою PDA буде в Україні. Як говорили в Пентагоні, в ньому перш за все будуть протиракети та артилерійські снаряди – те, що є найнеобхіднішим у даний момент. Все це вже знаходяться на американських базах в Європі і затримка буде пов'язана лише з логістикою. На фронтах ситуація почне змінюватися десь в середині травня, може навіть трохи далі, але головне тут інше – Америка знову в ділі!
вчера, 20:12 — 224

США можуть надіслати додаткових військових радників до України, - Politico
США можуть надіслати додаткових військових радників до України, - Politico

США вважають, що Росія, схоже, набирає обертів у дворічному конфлікті. Вони розглядають можливість відправлення додаткових військових радників до посольства у Києві.
вчера, 15:53 — 181

Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті
Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті

Схвалення Сполученими Штатами понад 60 мільярдів доларів допомоги стане свого роду рятівним кругом для українських військових, які опинилися в скрутному становищі, але це навряд чи зможе переломити хід війни.
вчера, 12:57 — 177