Контракти.ua

817  —  18.10.21
Юрій Вітренко: ціна на газ цієї зими не підніметься
Юрій Вітренко: ціна на газ цієї зими не підніметься

В ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що населення буде забезпечено газом за ціною 7,42 грн.

«Хочу всіх заспокоїти і відповідально сказати, що Нафтогаз, національна компанія, має достатньо газу для забезпечення всіх потреб населення. І ми, продаючи газ за ціною 7,42 грн, робимо так, що ціна на газ для потреб населення цієї зими не підніметься, як цього не хочуть інші політики для того, щоб створювати паніку», – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України».

За словами Юрія Вітренка, питання безперебійного проходження цього опалювального сезону без підвищення цін вирішується урядом разом з національною компанією і люди можуть бути впевненими, що навіть в складних умовах вони будуть забезпечені газом. Щодо інших категорій споживачів, наприклад бюджетних організацій, ситуація більш складна.

«Коли ціни на ринку почали підвищуватися стрімко, з’ясувалося, що більшість постачальників, недержавних компаній, є ненадійними постачальниками - вони не виконують своїх зобов’язань. І тут, якраз в дуже оперативному порядку і Нафтогаз, як національна компанія, і уряд вирішують цю проблему. Ми робимо так, щоби ці бюджетні установи зараз змогли купувати газ у надійного постачальника, такого як Нафтогаз, за ціною, яка є в 2 – 3 рази нижчою, ніж поточна місячна ціна – щоб вони купували за фіксованою прогнозованою ціною 13,7 без ПДВ з транспортом, 16,8 з ПДВ з транспортом, а не 30-40 гривень», – пояснив Юрій Вітренко.

При цьому, голова правління НАК «Нафтогаз України» запевнив, що потрібно нарощувати власний видобуток газу, і в національній компанії саме відбулися зміни, які дозволяють це зробити. До того ж, потрібно бути відкритими до міжнародних партнерів та інвесторів. Інший важливий момент на думку Вітренка – видобуток природного газу має супроводжуватись виробленням біогазу, адже в Україні є багато сировини для цього.

Дивіться програму «Свобода слова Савіка Шустера» щоп'ятниці о 21:00 на каналі «Україна»

 

Статьи по теме
Міненерго: новий тариф на світло ще не сформували, але він має бути посильним для населення
Міненерго: новий тариф на світло ще не сформували, але він має бути посильним для населення

Існуючий тариф на електроенергію буде чинним до кінця травня. Наразі проводять розрахунки щодо можливого нового тарифу. Насамперед вони ґрунтуються на тому, що нова ціна має бути посильною для українців. Але тариф повинен допомогти підготуватися до опалювального сезону – провести ремонтну кампанію.
21.05 — 318

Глава
Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ

Україна потребує великої кількості систем протиповітряної оборони, щоб захистити підземні газові сховища.
02.05 — 291

Держкомпанії зобов'язали продавати газ за пільговою ціною для виробників електроенергії
Держкомпанії зобов'язали продавати газ за пільговою ціною для виробників електроенергії

Кабінет міністрів вніс зміни до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу від 6 березня 2022 року № 222.
15.04 — 287