Контракти.ua

829  —  18.10.21
Режим Асада перекидає артустановки і танки в Алеппо після заяв Туреччини
Режим Асада перекидає артустановки і танки в Алеппо після заяв Туреччини

Сили режиму перекидають артустановки та танки, посилюючи свої позиції в Алеппо, після заяв Туреччини про намір очистити північ від терористів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини SOHR.

«Повідомляється про прибуття військового підкріплення, перекинутого силами режиму на передовій лінії зіткнення з національною армією, що підтримується Туреччиною, у північній сільській місцевості Алеппо», - повідомляє центр з посиланням на своїх активістів.

Підкріплення включає артилерійські установки і танки Т-90.

Правозахисники відзначають, що такий розвиток подій збігся з озвученням Туреччиною наміру розпочати військову операцію на півночі та північному сході Сирії.

Активісти SOHR повідомили також про поновлення артилерійського обстрілу з боку турецьких військ на підконтрольних курдам територіях, коли снаряди влучили в позиції в селах Аль-Малікія та Калаат-еш-Шаварга на півночі Алеппо. Проте обійшлося без жертв.

Як повідомлялося раніше, в кінці вересня турецькі військові розгорнули більше підрозділів в районі траси М4 на південь від сирійського Ідлібу, готуючись до будь-якої потенційної наземної операції на тлі посилення нападів з боку сил режиму Асада.