Контракти.ua

567  —  12.10.21
Шкарлет – про вакцинацію освітян: Шість областей не досягли позначки у 80%
Шкарлет – про вакцинацію освітян: Шість областей не досягли позначки у 80%

Динаміка вакцинації освітян по всіх областях України є позитивною, але шість областей не досягли позначки у 80%.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

За словами очільника МОН, кількість вчителів і працівників шкіл, які обирають шлях щеплення для збереження свого здоров’я та очного навчального процесу, продовжує зростати.

"Сьогодні, за оновленою статистикою, принаймні одну дозу вакцини від COVID-19 отримали майже 84% освітян, - зауважив міністр.

Як повідомив Шкарлет, найвищий показник демонструє Миколаївська область. Однією і двома дозами тут уже щеплені понад 98% вчителів. Харківська область досягла показника у майже 91%, Луганська – 90%, Донецька – 89,6%.

За словами міністра, "наразі динаміка вакцинації освітян по всіх областях є позитивною, і лише шість областей, на жаль, поки що не досягли позначки у 80%. А саме: Херсонська – 73% вакцинованих освітян, Рівненська – 74,3%, Волинська – 76%, Івано-Франківська – 77,8%, Одеська – 78,3%, Львівська – 79%".

Стосовно дистанційної форми навчання Шкарлет зауважив: "Станом на 1 жовтня через відсутність достатньої кількості вакцинованих працівників майже 15% українських шкіл працювали в онлайн-режимі. Сьогодні таких лишилося 7%. Й більшість з них перебувають буквально на порозі відновлення очного навчального процесу".

Окремо міністр додав, що "на канікулах відсьогодні знаходяться 24 школи. Висловлюю свою повагу та вдячність великому освітянському колективу країни, який попри всі складнощі демонструє надзвичайну відповідальність та згуртованість".

"Маємо надію, - наголосив міністр, - що темпи вакцинації не будуть знижуватися, і невдовзі не залишиться жодного навчального закладу, який би не міг продовжувати навчання дітей у звичному режимі".

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, за 10 жовтня в Україні вакциновано від коронавірусу понад 39 тисяч осіб. Загалом повністю імунізовані вже понад 7,5 мільйона осіб.

Статьи по теме
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим
Останній день зими в Україні буде сухим і теплим

У четвер, 29 лютого, в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 6-11° тепла, на заході – до +19°.
29.02 — 287

Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою
Погода в Україні на початку весни може бути нестійкою

Синоптикиня дала прогноз на початок весни в Україні.
27.02 — 236

До України йде потепління: синоптикиня назвала дати
До України йде потепління: синоптикиня назвала дати

В регіонах потепліє, але будуть опади.
21.02 — 268